Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Siddharta po štirih letih na Štuku

Na Štukov oder v Mariboru se je v petek 16. 12. po štirih letih vrnila skupina Siddharta. Karte so bile razprodane že nekaj dni prej, kar je kazalo na to, da ima skupina še vedno velik krog zvestih poslušalcev.

Kot predskupina je nastopila zasedba Dweal. Skupina, ki deluje od leta 2005, je dodobra ogrela občinstvo.  Z zelo dobrim performancem skupine Dweal, se je dvorana Štuka polnila iz minute v minuto.

Nekaj čez 22.-to pa je prišla na oder Siddharta, ki je obljubila 2 uri dobre glasbe. Skupina je odigrala komade s starejših plošč ( Id, Neon, Rh -, Saga) ter tudi z najnovejše (VI). V dvournem uživanju so se zvrstili komadi kot so General, Stampedo, Nevarno mesto, Rave, Klinik, Sam, Vojna idej, Ring, T.H.O.R, Bel labod, Samo edini, Na soncu, Bonsai, Hoolywood, Baroco, Napoj, Spet otrok, Domine. Manjkala ni tudi Od višine se zvrti, pri kateri verjetno ni bilo obiskovalca, ki ne bi pel, ter čisto za konec Le mavrica.

Občinstvo, ki je bilo vseh generacij, je vidno uživalo in na koncu še glasno vzklikalo »We want more!« Siddharta je seveda ponovno prišla na oder in spet navdušila oboževalce.  Koncert se je zaključil nekaj čez polnoč, tako da so izpolnili obljubo na začetku.

Skupina si je vzela čas še za najzvestejše oboževalce ter po koncertu prišla v dvorano, kjer so delili podpise ter se z veseljem fotografirali z oboževalci.

Koncert, ki je bil tehnično dovršen, je večini obiskovalcev izpolnil pričakovanja in Siddharta je, če povzamem besede fana na njihovi facebook strani, ‘rasturala Maribor’.

Tekst: Urška Martinc
Foto: Janez Leskovar