Siddharta navdušila kljub dragim vstopnicam

Nad Ljubljano se na sobotni večer podijo črni oblaki, okolica Ljubljane je že v dežju. Nekaj minut pred koncertom še pogledam v nebo in upam, da nas ne bo zalilo. Ob 21.15 fantje stopijo na oder v velikem slogu. Oder zažari v žarometih, pirotehnika deluje.

Po Napoju, prvem v nizu 34 komadov spet pogledam v nebo… opazim zvezde. Fantje imajo očitno veze tam zgoraj.
Pol leta je minilo od ideje, da na novem štadionu postavijo 20 x 12 metrov velik oder, ob tem pa postavijo 25 ton ozvočenja in zberejo 30 člansko ekipo, ki bo vso zadevo posnela z dvajsetimi kamerami.
Frontman skupine pove, da smo 6. član zasedbe, saj bo material posnet ta večer del plošče v živo, ki bo izšla jeseni.
Članom skupine Tomiju Megliču (kitara, vokal), Boštjanu Megliču (bobni), Primožu Benku (kitara), Janiju Hacetu (bas kitara), Tomažu Okrogliču Rousu (klavijature) je uspelo pričarati odlično vzdušje na stadionu in dokazati, da imamo tudi Slovenci skupino, ki je sposobna izpeljati tako velik projekt. Ob sami skupini so na odru nastopili še številni vokalisti, spremljevalni glasbeniki in pa plesalci pod vodstvom Miha Krušiča.
Velika večina navzočih se je pred koncertom spraševala in obenem bala, da se ne bo ponovila zgodba s slabim zvokom, ki je na žalost zaščitni znak sosednjega objekta.
Tonski tehniki so tokrat svoje delo opravili tako kot je treba, res pa je, da je štadion čisto nekaj drugega, kot pa neakustična dvorana.
V tri in pol urnem koncertu so fantje nanizali 34 komadov, od tega 12 novih.
Nekaj pred polovico koncerta se je članom skupine pridružila prva gostja večera, Josipa Lisac, ki je v svojem slogu odpela komad Neon. Svoje delo je opravila odlično, na žalost pa je nekaterim v publiki pojem »kultura« še vedno španska vas. Glavni sponzor je ob vstopu na štadion obiskovalcem delil lučke, ki so sicer lepo popestrile stadion med koncertom, nekaterim pa jih je bilo očitno ljubše metati na oder. Josipa je bila očitno začudena nad projektilom, ki je letel mimo nje in to ravno ob zahvali občinstvu. Ena od lučk je kasneje, nekaj pred koncem koncerta, zadela pevca Tomija celo v glavo. Za darilo se je občinstvu oziroma metalcu zahvalil s srepim pogledom in pa iztegnjenim sredincem. Ne verjamem, da je metalec vse to opazil, saj se je verjetno po svojem junaštvu potuhnil med publiko.
Po dveh urah in pol neprestanega igranja so se fantje prvič odpravili z odra. A le na kratko. Vrnili so se in napovedali še drugo presenečenje večera, skupino Laibach. Skupaj so odigrali B Mashino v Laibachovskem slogu.
Po 32 odigranih komadih so si spet privoščili kratko pavzo, koncert pa zaključili z Orion Lady, pri kateri se je Tomiju na mikrofonu pridružil brat Boštjan in pa zadnjim odigranim komadom, Vojno idej. Slednji je bil odigran za odtenek glasneje, zaključil pa se je z razbijanjem kitar na odru in pa ognjemetom ob in nad štadionom.
Splošna ocena koncerta: Slovenija ima skupino, ki je sposobna igrati na štadionih in Slovenija ima štadion za velike koncerte. Na žalost ga tokrat niso napolnili. Mogoče je bil problem v nekoliko zasoljenih cenah kart, mogoče je slabšemu obisku botrovala slaba vremenska napoved, definitivno pa ni več tiste Siddharta evforije, ki je bila leta 2003, čeprav, roko na srce, fantje so odlični!
Več slik s koncerta pa si lahko ogledate v Infosceni.
Tekst in foto: Miro PodgoršekKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.