Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Show Elvisov v Križankah

Nabito polne Križanke, med katerimi mnogi v publiki sočasno pojejo pesem izvajalca na odru… ne ne, Jan Plestenjak je nastopal šele en dan kasneje, to je bil četrtek, četrtek ko so se tresla tla pred glavnim odrom Križank kjer so Elvisi pričarali svoj šov.

Delno je za velik obisk »kriva« zelo dobra promocija koncerta. Plakati so že dobra dva meseca vnaprej napovedovali veliki koncert Elvis Jacksonov v Križankah, ki naj bi bilo sklepno dejanje slovenske promocije zadnje plate Against the Gravity. Tako ni bilo presenetljivo, da so bile že ure pred koncertom Križanke obkoljene z mladimi in starimi, tistimi bolj zrihtanimi in tistimi bolj razcapanimi, tistimi s kartami, kot tudi s tistimi brez njih, ki so nestrpno čakali, da se »šov« prične.

Rokerji iz Ajdovščine so še enkrat več dokazali da so mojstri koncertiranja, saj so na odru več kot izpolnili vsa pričakovanja in dokazali, da sodijo med najbolj perspektivne slovenske glasbenike. Koncert ki je trajal dobre dve uri je postregel s širokim repertoarjem pesmi iz vseh štirih albumov, vseeno pa je bil glavni poudarek na zadnjem. Tako ni manjkalo znanih uspešnic iz prejšnjih albumov kot so Hawaiian Club, Morning, Loser, Weakies… Seveda pa je tudi zadnja plata že toliko časa zunaj, da so obiskovalci že ob uvodni pesmi Wake me up!, začeli skakati in skandirati, v nadaljevanju pa aktivno sodelovali pri izvedbi vseh novejših pesmi. Med slednjimi je bilo moč slišati tudi This time, Street 45, Against the Gravity, Salvation… Na odru se jim je pri skladbi Dry Your Tears pridružil Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, ki je kasneje solo odpel še »himno Primorske« (Vstajenje Primorske) in požel bučen aplavz.

Da gre za dobre stare Elvise je bilo jasno, ko je tradicionalno začel v občinstvo leteti »skret papir«, ko je frontman skupine Buda delal stoje na glavi in ko so na oder povabili dva iz občinstva, da sta na sončnih blazinah »zaplavala« med publiko. Stage divinga sicer ni bilo toliko kot se za tak koncert spodobi, sta pa med roke občinstva skočila tudi pevec Buda in bobnar Soki. Še dodatno so koncert začinili skaterski vložki. Proti koncu so namreč na oder prinesli skakalnico, nekaj mladcev pa je nato na rolki nakazalo svoje spretnosti.

Edina pomanjkljivost koncerta, tista pika na i, ki bi dala nastopu čisto »desetko«, je to, da se Elvisi kljub skandiranju množice po zaključku niso vrnili in odigrali še tisto zadnjo uspešnico, ki bi »folk do konca razturila«. Drugače pa super performans, ozvočenje in svetlobni učinki na visokem nivoju in nabito polne Križanke, ki dajo vsemu skupaj še poseben čar. Bravo Elvisi torej in bravo vsi ki ste pomagali pri izvedbi, saj ste res priredili prvovrstno predstavo. Tisti ki vas ni bilo in so vam Elvis Jackson všeč, pa se lahko le tolčete po glavi.
Tekst: Lenart Lah
Foto: Miro Podgoršek