Severina navdušila Križanke

Koncert »Seve nacionale«, najpopularnejše (in za marsikoga tudi najbolj kontroverzne) pevke na Balkanu, je bil zagotovo eden najbolj pričakovanih v Ljubljani to pomlad, sploh pa zato, ker je bil v Križankah, ki slovijo po odlični akustiki in atmosferi.

Kljub več kot polurni zamudi so obiskovalci, ki so prireditveni prostor zapolnili do zadnjega kotička, mirno čakali, ko pa so plesalke napovedale pričetek, pa so z bučnim aplavzom in glasnim vzklikanjem pospremili Severinin prihod na oder – v bogati opravi in na kraljevskem stolu.
Novinarji in fotoreporterji so se nagnetli pod odrom, Severina pa je svoj koncert začela s pesmijo »Zdrava Marijo«. Nadaljevala je s hiti s svojega zadnjega albuma in se vmes opravičila zaradi nekoliko mirnejših pesmi, kot smo jih pri njej navajeni:«Godine naprave svoje, a kad ču promjeniti kuk, onda ču opet po starom.«
Nastopila je z zlomljeno nogo, zaradi česar je imela polovico koncerta pri sebi berglo, kar pa ni nikogar zmotilo – obiskovalci so ponoreli od navdušenja, ko je povedala, da so jo prireditelji vprašali, če bo koncert zaradi poškodbe odpovedala, ona pa je rekla:«Pjevat ču, pa makar, da puzam po Križankama«, Severino pa so s tem skoraj spravili v jok…
…in si s tem prislužili tudi njene plesne komade, nekaj hitrejših ritmov in čudovito koreografijo – poleg scen kabareta in dviga pod strop odra se je Severina 6x preoblekla in dokazala, da ima, čeprav se bliža 40-im, še vedno zavidanja vredno postavo. Nenapovedano pa je na oder »pripeljala« tudi tri posebne goste, ki so publiko navdušili – zapela sta Marko Vozelj in Petar Grašo, na oder pa ji je prišel čestitat tudi ljubljanski župan, g. Zoran Jankoviæ.
To, da je Severina v ta nastop vložila vse in mogoče še malce več, pa dokazuje tudi »dogodek«, ki sem ga opazila, ko sem med Severinino krajšo pavzo skočila v preddverje – pred vrati sta dva od organizatorjev živčno tipkala po svojih GSM-ih in se pogovarjala:«Umira od bolečin. Dajte nekje najti vsaj kakšen Naklofen, no!«
 
Eden najbolj čustvenih trenutkov pa je bil, ko je skupaj s svojo back-vokalistko, njeno bivšo sošolko in sedajšnjo najboljšo prijateljico, zapela pesem »Prijateljice«. Njun objem na odru je sprožil objemanje tudi med obiskovalkami in odmevalo je:«Gdje su naši snovi ostali…«.
V vseh treh urah ni bilo komada, katerega občinstvo ne bi pelo z njo in tako se je koncert malo po polnoči končal v odličnem vzdušju, nihče pa ne bi imel nič proti, če bi trajal do jutra.
 
Tekst: Viktorija Von Peternel
Foto: Damir VidanKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.