Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Sedem ur dobrodelnosti in elektronske glasbe

Več kot 20.000 mladih je v ljubljanskem parku Tivoli žuralo z razlogom. Sedemurno glasbeno dogajanje z DJ Umekom je pospremilo vroče vzdušje, čeprav je vzdušje nekoliko ohladila poletna ploha, ki je prav tako že tradicionalno osvežila Žur. Naš najboljši DJ se je navdušeni množici predstavil s poletnimi hiti z Ibize, s svetovnih klubskih festivalov ter z nekaterimi svežimi skladbami, ki jih je ustvaril prav za Žur z razlogom.

Tradicionalno dogajanje v središču Ljubljane je tudi tokrat uspešno uresničevalo svoje poslanstvo premagovanja ravnodušnosti med mladimi do nasilnih dejanj.
Od decembra 2004, ko se je v mestnem jedru Ljubljane prvič zbrala množica mladih in skozi zabavo zbirala donacije za sovrstnike, so mladi skupaj s Si.mobilom in partnerji dogodka zbrali več kot 192.000 evrov. Natančen znesek o zbranih donacijah na 10. ®uru z razlogom bo Si.mobil sporočil v drugi polovici septembra, ko bodo znani podatki o višini SMS donacij in preostalih sredstev iz drugih virov doniranja.
Od leta 2006 ®ur z razlogom sodeluje z društvom Beli obroč Slovenije in zbira sredstva za pomoč mladim žrtvam kaznivih dejanj. Vstopnina z namenom v višini 1 EUR bo skupaj z donacijo Si.mobila in partnerjev dogodka društvu Beli obroč Slovenije pomagala opremiti še več prijaznih sob po Sloveniji.
Prijazne sobe stroka uporablja za pogovor z otroki, ki so žrtve kaznivih dejanj. Da bi ta najbolj ranljivi del naše družbe zaščitili pred nadaljnjo travmatsko izkušnjo v postopku zasliševanja, si Beli obroč skupaj s Si.mobilom prizadeva urediti prijazna okolja po Sloveniji, v katerih bi bili otroci ob visoko usposobljenih strokovnjakih, med pogovorom in igro, zaslišani le enkrat. Pogovor z otrokom se snema, posnetek pa je opremljen s posebnim žigom in varno spravljen za potrebe sodišča, tožilcev in strokovnjakov.
Del sredstev, zbran s pomočjo ®ura z razlogom, je društvo Beli obroč namenilo opremi nekaterih že obstoječih prijaznih sob po Sloveniji. Poleg tega je odprlo prijazno sobo v Ljubljani na sedežu društva. Naslednja prijazna soba se bo odprla predvidoma sredi septembra v Mariboru.
Foto: Jože Prelec