Se za praznike odpravljaš na potep?

Spodaj si preberi nekaj (ne)uporabnih dejstev o priljubljenih svetovnih destinacijah.

Portugalska plutovina

 

Portugalska je največja proizvajalka plutovine na svetu. Njeni zakoni že od daljnega leta 1320 ščitijo gozdove plutovcev, ki se nahajajo v njenem južnem predelu, imenovanem montado. V 20ih in 30ih letih prejšnjega stoletja je sekanje plutovcev, razen za namene redčenja in odstranjevanja starejših dreves, postalo nezakonito.

Visoki La Paz

 

La Paz, glavno mesto Bolivije, je najvišje glavno mesto na svetu. Smučišča v njegovi bližini med južnoameriškim poletjem (od novembra do marca) obratujejo samo za vikend. Pozimi pa so smučišča zaradi neznosnega mraza, ki se pojavlja na tej nadmorski višini (3500 m), zaprta.

Volan na desni tudi na Japonskem

 

Čeprav v večini svetovnih držav vozimo po desni, obstaja več kot 60 držav kjer vozijo po levi. Te države vključujejo Veliko Britanijo in bivše britanske kolonije kot so Južna Afrika, Indija, Avstralija in Nova Zelandija, a ne ZDA in Kanade. Poleg tega pa tudi izven meja bivšega britanskega imperija obstaja kar nekaj držav z enakim pravilom.

Morda se ti zdi ta članek uporaben ali pa tudi ne. Verjamemo pa, da ti bo pri naslednjem potovanju prav prišel klik na tole povezavo: http://www.orto.si/ortoelastik

 

 







Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.