Se za praznike odpravljaš na potep?

Spodaj si preberi nekaj (ne)uporabnih dejstev o priljubljenih svetovnih destinacijah.

Portugalska plutovina

 

Portugalska je največja proizvajalka plutovine na svetu. Njeni zakoni že od daljnega leta 1320 ščitijo gozdove plutovcev, ki se nahajajo v njenem južnem predelu, imenovanem montado. V 20ih in 30ih letih prejšnjega stoletja je sekanje plutovcev, razen za namene redčenja in odstranjevanja starejših dreves, postalo nezakonito.

Visoki La Paz

 

La Paz, glavno mesto Bolivije, je najvišje glavno mesto na svetu. Smučišča v njegovi bližini med južnoameriškim poletjem (od novembra do marca) obratujejo samo za vikend. Pozimi pa so smučišča zaradi neznosnega mraza, ki se pojavlja na tej nadmorski višini (3500 m), zaprta.

Volan na desni tudi na Japonskem

 

Čeprav v večini svetovnih držav vozimo po desni, obstaja več kot 60 držav kjer vozijo po levi. Te države vključujejo Veliko Britanijo in bivše britanske kolonije kot so Južna Afrika, Indija, Avstralija in Nova Zelandija, a ne ZDA in Kanade. Poleg tega pa tudi izven meja bivšega britanskega imperija obstaja kar nekaj držav z enakim pravilom.

Morda se ti zdi ta članek uporaben ali pa tudi ne. Verjamemo pa, da ti bo pri naslednjem potovanju prav prišel klik na tole povezavo: http://www.orto.si/ortoelastik

 

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.