Schwartzwaldska češnjeva torta

Ideja za slastno rojstnodnevno presenečenje

SCHWARTZVALDSKA ČEŠNJEVA TORTA

Biskvit:

225 g jedilne čokolade
225 g masla
225 g sladkorja v prahu
225 g moke
300 g jajc ločimo (9 kom)
6 g pecilnega praška (1,5 čajne žličke)

Polnilo:

600 g smetane
20 g želatine
1l višnjevega kompota
češnjevec ali liker za sočenje

 

Priprava:

Rumenjake stepamo v penasto maso s tretjino sladkorja v prahu. Dodamo zmehčano maslo in topljeno čokolado (med mešanjem). Iz beljakov stepemo sneg in mu dodamo ostali sladkor v prahu. Del snega pustimo ob strani, ostalega pa previdno združimo s stepeno maso in istočasno dodajamo moko s pecilnim praškom. Dodamo še preostali sneg in damo peči. Pečemo 45 minut pri 180C.

Smetano trdo stepemo (z zelo malo sladkorja), višnje dobro odcedimo.
Hladen biskvit dvakrat prerežemo, nasočimo z višnjevim sokom. Precej debelo namažemo s smetano. Tudi vrhnjo plast namažemo s smetano. Celo torto namažemo in obmažemo s smetano, okrasimo z bogatimi smetanovimi kupčki na katere damo kandirano višnjo. Obsipamo s čokoladnimi ostruški.

Dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.