Sara

Zakaj postajamo imuni na nekvaliteto?

Šokantno! Sara je pobrila obrv. Če ne veste kdo je Sara, zakaj je pobrila obrv in zakaj hudiča je to šokantno, potem verjetno tudi ne veste, kdo bo polnil medijski koktejl v naslednjih tednih ali bognedaj mesecih. Idoli niso več prijetne gospe s televizije ali urejeni voditelji dnevnika, temveč moj, tvoj, naš sosed, ki je za denar pripravljen storiti vse. Če je treba pojesti žuželko ali pa spati v krsti. Naša raja. Ampak ni problem v teh barih, farmah in drugih licenčnih oddajah tipa glej in se smej, čeprav zgago delajo potem ljudje, ki pridejo ven iz teh aren. ®eljni slave, željni medijev, pompa, tistih tabel priljubljenosti, če bi lahko bi celo svojo sms ime-presledek-2929 številko naročili. V velikem bratu skrivajo joške, ki jih potem razgalijo v Playboyu, v baru so sramežljivi, po izselitvi dajejo intervjuje, kjer povedo kako velik vibrator imajo skrit v predalu. Odpadniki, ki ne pridejo do konca odkrivajo svoje življenske zgodbe, se tepejo po časopisih, obiskujejo čisto vsa možna dogajanja, nekaj jih zapoje, drugi dobijo oddajo, vsi pa tržijo tistih nekaj minut slave. No, vsaj zmagovalec ponavadi utihne. Za enega vem, da svojo nagrado troši v svojem miru. Pije pivo in igra pikado. Drugi je verjetno nekje med kenguruji. No, pa h temu selebriti plebsu dodajmo še razne slavčke, misice in ljudi, ki jim ob intervjujih na dnu ekrančka ponavadi piše umetnik, in dobimo maso, ki potem polni časopise, ima najbolj gledane youtube filmčke, forumi so jih polni, še finančni časopisi vržejo ob strani kako vrstico o njih.

In po vsem tem tudi to ni nič slabega. Glavni problem, point vsega je, da te ljudi podpiramo mi bralci, poslušalci, gledalci, tisti, ki glasujemo in plačujemo kartice za ogled živih marionet, naših junakov. Več ali manj čakajoč da kdo koga kresne. Mi puščamo oglede na youtubih, mi pišemo na forumih in smo žalostni če si big Ana zlomi prst. Dalje gledamo njihove kul oddaje, poslušamo njihove kul komade in čakamo njihov dvo-stavčni komentar na televiziji. Postajamo nezahteven uporabnik vsega kar nam servirajo, kritike premoremo komaj za barvno kombinacijo spodnjih hlačk in krila kake nastopajoče bejbe. Važno da se dviga. Imuni postajmo na nesposobnosti, pa če gre za glasovne ali komunikacijske. Dejmo vrnit malo občutljivosti in kritike. Magar s to ajde-kao-zvezdniško blogumno.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.