Sara II

Kakšen je pravzaprav rumeni tisk pri nas?

Ne, ne kupujem ogledov na račun nadaljevanja prve istoimenske blogumne in ne nikakor ne uporabljam hollywodskih for nadaljevanj, ker nimam pametnih idej, ampak Sara BB (kratica za Big Brother) si definitivno zasluži drugi del. Po izstopu je namreč tale svetlolaska, ki so ji pobrili obrv nadaljevala svoj medijski pohod. Sara je želela imeti večje joške, Sara se je slikala naga za revijo, Sara ima rada Nasketa, Sara je odpotovala v Egipt, Sari so operirali joške. Sara je letošnjih hit poletja. Mogoče je malo prepozno, da ji Stefanio spesni kakšen komadič in ga prijavi na Paprikino pesem poletja. Sara bi zmagala, to garantiram. Zakaj spet vse to beremo, poslušamo in gledamo sem se že spraševal, pravzaprav pa se je treba spraševati kakšen je hudiča naš rumeni tisk. Pikanterija se je omejila na nekaj medijskih preseratorjev, ki postajajo glavne face slo-showbiznisa. Ekskluzivnost je omejena na plačljive članke, ki jih ponavadi plasirajo glasbeniki, predvsem štajerska naveza, prave zvezde pa umirajo na medijskem nebu. V predvolilnem času bi sicer skope poletne novičke lahko polnili rumenjaki Janezove Urške, Dimitrijeve Marjetice, Pahorjeve ljubice. Kje se sončijo, kje so zgoraj brez, s čigavim avtom gredo po nakupih. Kakšne tangice nosi Kresalova, kje ga pije Zmago… Kranjski Janezek se je očitno zelo slabo naučil svetovnega rumenega tiska. Bralce željne domačih pikanterij pumpajo s povprečjem. Ma, podpovprečjem. Naivno BeBe-lutko, žejno medijskega pojavljanja izkoriščajo za poceni filanje rumenih stolpic.

Da je rumeni tisk pomemben dejavnik družbenega dogajanja je jasno. Aretacija najbolj iskanega zločinca na balkanu se je sprevrgla v osladno mehiško nadaljevanko s kom, kje in kako je spal Karadžiæ alias Dabiæ, kaj je pel, jedel in kje je dopustoval. Na Študentariji je bila zgodba o dovoljenem sexu na Rabski plaži prebrana trikrat več kot poziv Rdečega križa na darovanje krvi. Rumeno nas obkroža z vseh strani in tudi resni finančni časopisi, se sploh v času poltnega medijskega mrtvila lotevajo podobnih tem. Ampak zaboga, če nam že servirajo takšne zgodbe, potem naj bo to dostojno. Evo mene v tem trenutku bolj srbi, s kom počitnikuje Miša Molk kot Sarine bradavičke. In res samo upam, da Sarina blogumna ne bo dobila nadaljevanja.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.