Šahovnica

Odlična sladica primerna tudi za sladokusce

Sestavine za biskvit:
5 jajc
4 kavne skodelice sladkorja
1 kavna skodelica mleka
2 kavni skodelici olja
5 kavnih skodelic moke
½ pecilnega praška
2 žlici kakava
Oblati za napolitanke

Sestavine za kremo:
50 dag sladkorja
1 l mleka
1 vanilij sladkor
4 žlice gladke moke ali gustina
1 margarina (25 dag)

Priprava biskvita:
Jajca s sladkorjem vmešamo, nato dodamo mleko, olje, moko s pecilnim praškom. Maso razdelimo na dva dela, v enega umešamo kakav. Spečemo in ohladimo. Narežemo na 1 cm široke in 10 cm dolge trakove.

Priprava kreme:
Sladkor na suhem spražimo do svetlo rjave barve, dodamo margarino, mleko, vanilijo, iz moke pa naredimo podmet in kremo zgostimo. Oblate namažemo s kremo in izmenjaje nalagamo rumen in rjav biskvitni trak (4 v vrsto), premažemo s kremo in zopet zložimo na rumen, rjav trak. To ponovimo tri plasti eno na drugo.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.