S storitvijo »Moje izkušnje« do zaposlitve več mladih

e-Študentski Servis je v sodelovanju z Zavodom Nefiks predstavil novost – storitev »Moje izkušnje«. Sistem bo mladim olajšal beleženje znanja in spretnosti, ki jih dobijo s študentskim delom, plod sodelovanja zavoda in študentskega servisa v trenutni težki gospodarski situaciji pa bo gotovo pripomogel mladim do prvih zaposlitev.

»Študentsko delo je odličen vir izkušenj za mlade in jim zelo olajša pridobitev  prve redne zaposlitve. Kot je pokazala raziskava iz leta 2010, več kot polovica študentov dobi redno zaposlitev v enem od podjetij, v katerem so delali že v času šolanja. Jesenska novost je odgovor na zainteresiranost delodajalcev za kvaliteten, informativen in verodostojen seznam delovnih izkušenj kandidatov«, je povedal Tomo Pavlič, direktor e-Študentskega Servisa.

Katarina Bremec Slanič, vodja kadrovske službe, e-Študentski Servis je predstavila ugotovitve, da si študenti pogosto ne beležijo sproti pri katerih delodajalcih in katera dela opravljajo in se nato pri iskanju zaposlitve znajdejo v zagati, kako se dobro predstaviti potencialnemu delodajalcu. V osebnem servisu bodo z oktobrom v sistemu »Moje izkušnje« na enem mestu zbrana vsa študentska dela, ki jih je študent opravljal preko e-Študentskega Servisa. Sistem »Moje izkušnje« vključuje podatke o vrsti dela, delodajalcu, številu opravljenih ur, o pridobljeni osnovni kompetenci ter dodatnih kompetencah, ki jih je študent z delom pridobil. Študent si lahko vse izkušnje shrani v PDF obliko ter jih kot dokazilo posreduje potencialnemu delodajalcu. »Tako se bo študent pri iskanju zaposlitve bolje in lažje predstavil delodajalcu« je še dodala.

Sistem »Moje izkušnje« e-Študentskega Servisa, ki pokriva področje študentskega dela, je tako le en del celotnega Nefiksa, ki je kot sistemsko orodje za beleženje neformalnega učenja za mlade priznan tudi v mednarodnem okolju, je povedala Alenka Blazinšek, vodja projekta Nefiks.

Posodobitev poslovanja na ravni beleženja prinaša članom e-Študentskega Servisa bolj kvaliteten in informativen pregled delovnih aktivnosti študenta tekom opravljanja študentskega dela. Hkrati je to pridobitev tudi za podjetja/delodajalce, saj bo s tem omogočen vpogled v pridobljena znanja, veščine in sposobnosti, ki so še kako pomembne v procesu zaposlovanja mladih, za katere je značilno, da jim primanjkuje formalnih delovnih izkušenj.

e-Študentski Servis kot največji ponudnik storitev posredovanja študentskih del v Sloveniji z uvedbo novosti sledi sodobnim zahtevam in potrebam trga, ki bodo še dodatno pripomogle k dvigu storitev.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.