Ronaldinho nogometaš leta FIFpro

Nogometaš Barcelone Ronaldihno je drugič zapored nogometaš leta po glasovanju Mednarodnega združenja profesionalnih igralcev (FIFpro).

Nogometaš Barcelone Ronaldihno je drugič zapored nogometaš leta po glasovanju Mednarodnega združenja profesionalnih igralcev (FIFpro). Brazilec, eden najbolj zaslužnih, da je katalonski klub postal evropski prvak, je od profesionalnih igralcev po vsem svetu dobil več kot 43.000 glasov, največ glasov so mu prisodili tudi Slovenci.

“Počaščen sem, to priznanje mi bo dalo še več motivov za delo,” so besede Ronaldinha, običajne za dobitnike priznanj.

Za najboljšega mladega nogometaša so razglasili Ronaldinhovega soigralca, Argentina Lionela Messija, medtem ko je nagrado za najboljšega mladega nogometaša po izboru navijačev dobil Portugalec Cristiano Ronaldo. Posebno priznanje za zasluge v nogometu je prejel še en igralec Barcelone Kamerunec Samuel Eto’o.

FIFPro je razglasil tudi moštvo leta. V njem so: Gianluigi Buffon (Juventus), Lilinn Thuram (Barcelona), Fabio Cannavaro (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Andrea Pirlo (Milan), Zinedine Zidane (končal kariero), Kaka (Milan), Samell Eto (Barcelona), Thierry Henry (Arsenal), Ronaldinho (Barcelona).

Slavnostna razglasitev bi morala biti danes v Ateni, vendar so jih zaradi nesporazumov med grško vlado in angleških partnerjev FIFpro odpovedali. “Zelo nam je žal zaradi tega. Nagrade bodo nogometašem podeljene v njihovih klubov, mi bomo poskrbeli, da se bo to zgodilo na dostojanstven način,” pravijo pri FIF-pro. (STA/Telemach)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.