Rokopisi iz žičke kartuzije

Narodna galerija bo gostila razstavo Srednjeveški rokopisi iz kartuzije Žiče (1160-1560). Avtorica razstave je dr. Nataša Golob, velika poznavalka srednjeveških rokopisov.

Narodna galerija bo gostila razstavo Srednjeveški rokopisi iz kartuzije Žiče (1160-1560). Avtorica razstave je dr. Nataša Golob, velika poznavalka srednjeveških rokopisov. V osrednjem delu razstave bo na ogled 29 rokopisov, večina gradiva je v Ljubljano prišla iz Avstrije, ter 15 umetnin, povezanih z žičko kartuzijo. Ob tem bo v galeriji s pomočjo fotografij, načrtov in izvirnih arhitekturnih detajlov predstavljena tudi arhitektura kompleksa žičke kartuzije, je na današnji novinarski konferenci povedala direktorica Narodne galerije Barbara Jaki. Razstavo so odprli v četrtek, 16. novembra.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Tram 11

Podarjamo 2 vstopnici za nastop legendarnih Tram 11 v Cvetličarni. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kako se imenujeta člana zasedbe Tram 11?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Gipsy Kings

Podarjamo 2 vstopnici za veliki koncert skupine Gipsy Kings. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Navedi vsaj 3 hite skupine Gipsy Kings"


Spremeni besedo.