Rok Primožič novi podpredsednik ESU

Na zadnji skupščini Evropske študentske organizacije (European Students’ Union – ESU), ki je konec aprila potekala v Bukarešti, so izvolili novo vodstvo in izvršni odbor. Predsednica ESU je postala Litvanka Karina Ufert, podpredsednika pa Slovenec Rok Primožič in Finka Taina Moisander.

Imenovali so tudi sedemčlanski izvršni odbor, celotna ekipa pa bo enoletni mandat nastopila s 1. julijem.

Primožič delo v ESU že dobro pozna. V prejšnjem mandatu je bil namreč član izvršnega odbora, zadolžen za področje financiranja visokega šolstva in problematiko povezano z evropsko mobilnostjo in priznavanjem izobrazbe. Je tudi koordinator projekta ESU z naslovom Financiranje prihodnosti študentov (Financing the Students’ Future), katerega namen je ugotoviti vpliv različnih sistemov financiranja visokega šolstva na študente in dostopnost do visokega šolstva.

Rok Primožič, ki je bil v letih od 2008 do 2009 član odbora za visoko šolstvo Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) in nato leta 2010 tudi namestnik predsednice ŠOS, je povedal, da je pred novo ekipa kar nekaj izzivov. »Začenja se nov cikel Bolonjskega procesa, ki bo sledil ministrski konferenci v Bukarešti, Evropska komisija pripravlja nov predlog programov mobilnosti z naslovom Erasmus for all in pri obeh ima ESU precej veliko vlogo. Največji izziv pa je vsekakor financiranje visokega šolstva, kajti proračunski rezi v večini evropskih držav niso bili prijazni do študentov, zato je prioriteta ESU in nove ekipe boj za ohranitev javnega in vsem dostopnega visokega šolstva.«

Rok Primožič ESU

Na zasedanju skupščine, ki se je je udeležilo več kot 140 študentskih predstavnikov iz vse Evrope, so poleg izvolitve nove ekipe v Evropsko študentsko organizacijo sprejeli tudi dve novi članici: SKONUS iz Srbije in ASYOU iz Azerbajdžana. ESU tako po novem združuje 47 nacionalnih združenj študentov iz 38 evropskih držav kar predstavlja več kot 11 milijonov študentov.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.