Rižota po indijsko

Še en slasten recept izpod peresa naše kuharice

RI®OTA PO INDIJSKO:

Čas priprave: 45 minut

Sestavine:

1/2 kg svinjine,
1/4 kg riža (odvisno od števila oseb),
1 čebula,
3 stroki česna,
3 žlice paradižnikove mezge,
1 žlica peteršilja,
3 žlice curryja,
sol, poper, voda

Priprava:

Svinjino zrežemo na majhne kocke in jo v ponvi prepražimo na olju. Dodamo sesekljano čebulo in česen, pomešamo, nekoliko prepražimo. Solimo, popramo, dodamo paradižnikovo mezgo in curry. Zalijemo z vodo. K svinjini stresemo riž in zalijemo s toliko vode, da je masa gostljata. Po potrebi dolivamo vodo. Ko je riž skuhan, mora biti vode le še toliko, da je jed sočna. Med kuhanjem občasno pomešamo, da se riž ne prime ponve. Na koncu dodamo še peteršilj. Po potrebi dosolimo. Postrežemo s parmezanom.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.