Rižota po indijsko

Še en slasten recept izpod peresa naše kuharice

RI®OTA PO INDIJSKO:

Čas priprave: 45 minut

Sestavine:

1/2 kg svinjine,
1/4 kg riža (odvisno od števila oseb),
1 čebula,
3 stroki česna,
3 žlice paradižnikove mezge,
1 žlica peteršilja,
3 žlice curryja,
sol, poper, voda

Priprava:

Svinjino zrežemo na majhne kocke in jo v ponvi prepražimo na olju. Dodamo sesekljano čebulo in česen, pomešamo, nekoliko prepražimo. Solimo, popramo, dodamo paradižnikovo mezgo in curry. Zalijemo z vodo. K svinjini stresemo riž in zalijemo s toliko vode, da je masa gostljata. Po potrebi dolivamo vodo. Ko je riž skuhan, mora biti vode le še toliko, da je jed sočna. Med kuhanjem občasno pomešamo, da se riž ne prime ponve. Na koncu dodamo še peteršilj. Po potrebi dosolimo. Postrežemo s parmezanom.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.