Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Ritem mladosti, začetek novega leta

Poletje se za to sezono vztrajno poslavlja, v novo šolsko leto pa so učenci in dijaki vstopili v deževnem vremenu. A za največji enodnevni festival pri nas, ki že tradicionalno poteka prvi petek v avgustu, je vedno rezervirano lepo vreme. In tako je bilo tudi letošnje leto.

Organizatorji so v prvem, (re)kreativnem, delu postregli z marsikatero zanimivostjo. Spremljali smo DJ tekmovanje, Kazinin plesni izziv, atraktivno so s svojimi BMX kolesi nastopili hrvaški kolesarji, manjkalo pa ni niti stand up zabave, za katero je poskrbel komik Šumi.

Nekaj minut po 18. uri pa se je začelo zares. Prva sta na plesni oder stopila Manuel & Simoni. Nekaj malega kasneje pa so na glavni, večji oder, stopili Banditi, ki so s svoji avtorskimi skladbami močno segreli občinstvo. V nadaljevanju so se na veliki oder zgrnili še Manuella Brečko, Adam, Muff, Zlatko, Nina Pušlar, Tangels, Nika Zorjan in April. Na plesnem odru pa so nastopili še Dey, zmagovalec dopoldanskega DJ tekmovanja, Schneider, The Likers, Sylvain in Mike Vale.

Največjemu presenečenju večera pa smo bili priča med Trkajevim nastopom, saj so ob napovedi, da so jih izvali nekateri iz obale, na oder prišli Trkajevi kolegi, na čelu s Challetom Salletom.

Njihov skupni nastop pa je dokončno segrel publiko za nastope največjih zvezd. Kot prvi so na oder stopili Big Foot Mama, ki so nam v dobre pol ure, pripravili izvrsten koncert, podkrepljen  s samimi uspešnicami, kot so Črn tulipan, Nisem več stabo in Nekaj sladkega. Seveda pa ni šlo brez najnovejšega Slabega spomina. Pevec skupine, Grega Skočir, je imel na sebi majico slovenske nogometne reprezentance, ki pa je nekaj sto metrov stran na žalost izgubila tekmo s Švico, ampak saj to je že druga tema.

Za Big Footi so na oder stopili stari znanci Kingston, ki seveda ne smejo manjkati. Tudi oni so, v spremstvu luči in prelestnih plesalk, zavrteli vse svoje uspešnice. Ki jih, verjamem, vsi dobro poznamo.

Tuja zvezda večera je bil Steve Edwards. Steve je že takoj ob prihodu na oder vzel svoj mobilnik in z njim fotografiral več 10 000 glavo množico zbrano pod njim. Publika pa je naravnost ponorela ob hitu World Hold On.

Za konec pa je na oder prišel Tony Cetinski. Tony se je tako vživel, da je prišel pozdravit publiko, splezal pa je tudi pod streho odra in kar od tam enega od svojih hitov. Njegov nastop je bil tako energičen, da so iz publike kar nekaj časa klicali naj pride nazaj. A veličanski ognjemet je naznanil začetek novega leta oz. novega Ritma mladosti.

Ritem mladosti napreduje iz leta v leto in ravno zato lahko že z nestrpnostjo pričakujemo ponovitev, ki pa bo šele čez eno leto. Torej tako kot sta rekla Birko in Vid Valič »se vidimo naslednje leto, spet tukaj«.

Tekst in foto: Uroš Pihner