Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Ritem mladosti 2009

Radio Antena je v sodelovanju s potovalno agencijo Collegium Mondial Travel organizirala veliki popoèitni¹ki ¾ur v ljubljanskem BTC-ju, ki je zdru¾eval dnevne delavnice in veèerni koncert z zveneèimi glasbenimi imeni, kot so Alya, Petar Gra¹o, Vlado Kreslin, Zablujena generacija,… ter prav posebno gostjo, ki je pri¹la iz daljne ©vedske ogreti slovensko obèinstvo.

Govorimo seveda o September oziroma Petri Marklund, ki je obnorela svet s svojimi uspešnicami Cry for you, Can’t get over in Satellites.
Na oder je kot prva stopila skupina Ultra in je, sicer redkemu obèinstvu, predstavila najnovejši single Sam(a). Za njimi so zaigrali fantje iz skupine Krema, nato pa nas je navdušila sedemèlanska skupina Aperion, s katero smo nekaj besed spregovorili tudi mi. Plošèad pred Kolosejem se je okoli osme ure poèasi prièela polniti in po nastopih Gina, Xegutifz in nepogrešljivih Kingstonov so nastopili še mièna Petra Slapar, Zablujena generacija, hrvaška skupina Soulfingers, nato pa je sledil energièen nastop Alye in banda. Ko je pred publiko stopil Slovencem dobro znani Petar Grašo, ki je zapel svoj obièajni repertoar, je bilo ¾e pošteno vroèe. Vroèica se je stopnjevala vse do nastopa September, ko jo je obèinstvo z glasnim vzklikanjem priklicalo na oder. Pevka s slovenskimi koreninami (po mamini strani) je presenetila in oèarala vse prisotne s svojim znanjem slovenšèine ter izvrstno dovršenim scenskim in vokalnim nastopom. Ob koncu nastopa pa so ji organizatorji pripravili preseneèenje za rojstni dan in ji podarili unikatne èevlje oblikovalca obutve Mitje Hojaka, nato pa ji je celotna plošèad pred Kolosejem zapela Vse najboljše. Po polnoèi je nastopil še Vlado Kreslin, prireditve pa nihèe ne bi mogel bolje zakljuèiti kot sta jo raperski duo Murat & Jose. Zabava se je nadaljevala na after partyju v InBoxu, kjer so prisotne zabavali Outwork, DJ Sylvain in DJ Rusty.
Mirno lahko reèemo, da je bil letošnji in hkrati tretji zaporedni Ritem mladosti prava paša za oèi in okus, saj je s svojim bogatim programom razliènih zvrsti glasbe ugodil širokemu spektru obiskovalcev. Pohvale gredo tudi ekipi Radia Antena, ki je s kratkimi komiènimi vlo¾ki nasmejala mno¾ico in seveda agenciji Collegium Mondial Travel za odlièno organizacijo. Se vidimo prihodnje leto!
Kmalu pa lahko prièakujete še galerijo fotografij s festivala ter intervju s skupino Aperion.
Tekst & foto: Katja Šadl