Ričet

Tradicionalna jed – primerna za hladnejše dni

RIČET

Potrebujemo:

20 dag ješprenja
10 dag fižola v zrnu
25 dag prekajene šunke
3 korenčki
3 krompirji
2 čebuli
4 stroki česna
10 dag slanine
sol
lovor
majaron
česen
2 paradižnika
peteršilj (lahko tudi rdeča mleta paprika)

Priprava:

Ješprenj in fižol, ki smo ga čez noč namočili, zlijemo skupaj in pristavimo. Dodamo začimbe in kuhamo. Na pol kuhanemu dodamo na kocke narezan korenček, prekajeno šunko ter krompir. Skuhamo do konca.
Slanino zrežemo na kocke, jo popražimo, nato dodamo nasekljano čebulo, popražimo da porumeni, dodamo paradižnik, česen ter paradižnikovo omako. To malo pokuhamo ter dodamo ričetu. Če je ričet preredek, mu dodamo še malo podmeta. Nazadnje primešamo še sesekljan peteršilj.

Dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.