Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Riblja Čorba na cvetočem meniju

V soboto, 17.12., je ljubljansko Cvetličarno obiskala legendarna rock zasedba Riblja Čorba, ki na glasbeni sceni obstaja že več kot trideset let. Koncert se je pričel z enourno zamudo, s skladbo »Ravnodušan prema plaču«, ki so jo pospremili vzkliki »Bora, majstore!«

Nadaljevali so v stilu z »Radit ću što god hoću«, »Nojeva barka«, »Srbin je lud«, »Jedino moje«, »Nemoj da ideš mojoj ulicom« in še bolj razgreli obnorelo publiko, ki je kot običajno znala vse čorbine skladbe na pamet.

Kot vedno, na svojih koncertih, je Bora tudi tokrat popestril koncert z recitiranjem satirične poezije. Naj omenimo tudi to, da je na letošnjem sejmu knjig v Beogradu, promoviral svojo novo avtobiografsko knjigo »Šta je pesnik hteo da kaže«, ki jo je posvetil svoji ženi Aleksandri in iz katere vam prinašamo nekaj kitic v naslednjih dveh video prispevkih.

Člane benda je Bora predstavil kar sredi koncerta  in nam dejal, da so vsi zaporniki Riblje Čorbe že triintrideset let, razen Džindžerja in Nikole, ki služita svojo kazen devetindvajset in devet let. Nato so nam vsi skupaj odpeli »Vetar duva, duva, duva«, »Dva dinara druže« in »Nemoj srećo, nemoj danas«.

Sledile so »Al Kapone«, »Avionu slomiću ti krila« in »Amsterdam«, ki jo je Bora odpel v ruščini ali kot sam pravi, jeziku prihodnosti.

Za konec so pustili  »Ostani đubre do kraja«, »Lutka sa naslovne strane«, »Kad sam bio mlad« … In kot je dejal Bora, njihovo najboljšo pesem »Pogledaj dom svoj anđele«, kar so potrdili tudi poslušalci, saj je bila večkrat izbrana za najboljšo pesem bivše Jugoslavije.

Po dobrih dveh urah energičnega nastopa so se poslovili z besedami »Deco, je li bilo dobro?« , nam zaigrali še »Dobro jutro« ter zapustili oder.

Vsekakor odličen koncert, odlično vzdušje in odlična uvertura v prihajajoče predpraznične dni za vse ex-YU rock nostalgike.

Tekst, foto in video: Mojca Peternelj