Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Reportaža s Papaya Motomusic Festivala

Za nami je 4-dnevni klubski «PAPAYA MOTOMUSIC FESTIVAL« ki je letos nedvomno dosegel vrhunec tako v organizaciji, programu nastopajoèih, kot tudi po rekordnem obisku.

V sklopu festivala je nastopila sama smetana svetovne plesne glasbene scene, med katerimi je bil eden najdra¾jih in najzahtevnejš¡ih DJ Tiesto, festival pa so nadaljevali hrvaški producentski duet PlayOne, ki je na svojo stran letos privabil divo housa, Barbaro Tucker, ter neverjetno razposajena ameriško-nemška dvojica Tom Novy in Sandy Rivera. Dokonèno so se tla Papaye zatresla v soboto, ko so festival zakljuèili svetovni remikserji Freemasons. Slednji so, da bi konèali svoj remiks za Papaya kompilacijo, zavrnili celo samo Madonno.

Tiesto je odprl festival z nadstanardnim ozvoèenjem, v kar so se naslednji dan preprièali tisti, ki so stali v sprednjih vrstah. Basi so odzvanjali tudi gostom VIP prostora, Tiesto pa je, ne glede na to, da so od sile zvoka pregorele številne membrane na zvoènikih obljubil, da se naslednje leto vrne. ®e med setom se je nizozemski DJ namreè odloèil, da podaljša svoj nastop in tako mened¾erjem naroèil, naj za 4 ure prestavijo let njegovega zasebnega letala.

Dan po Tiestu je na oder stopil hrvaški producentski duo *PlayOne (D’Kock i Fresh Jay)* in nepogrešljiv vokal poletja, *Barbara Tucker*. Vsi smo se lahko dokonèno prepriÄ�ali, da je komad *I found a place”* navdihnila sama Papaya, pesem pa bo do¾ivela dodatno promocijo na svetovni turneji, na katero se hrvaški *PlayOne* odpravlja skupaj z Barbaro.

Petek je bil kot nalašè še za en ¾ur, zasluge pa gredo predvsem Neverjetno razpolo¾enemu *Tomu Novy-ju, *ki je med svojim setom veèkrat pograbil mikrofon in komuniciral s publiko. Kmalu se mu je pridru¾il še *Sandy Rivera*, ki ga je odlièno vzdušje tako navdušilo, da je odpovedal letalsko karto za London in je v Papayi ostal še 4 dni.

Mnogi se strinjajo, da je èešnjo na torti dodal britanski dvojec *Freemasons,*James in Russel. Freemasons, ki sta pred slabimi tremi tedni zavrnila remiks same kraljice popa, Madonne, saj sta remiksala *Take me 2 the sun”* za kompilacijo *Papaya Motomusic vol.4*, sta s publiko na zadnji dan festivala priplesala vse do sonènega vzhoda. V trenutkih evforije je famozni duet celo izzval Sandyja Rivero, naj skoèi z bungee jump-a”. Rivera je sprejel izziv in v znak podpore skoèil, kar je seveda izzvalo buèen aplavz med publiko.

V štirih dneh festivala je Papayo obiskalo preko *25.000 ljudi*, okoli 100 novinarjev iz celega sveta, ter številni VIP gosti iz Egipta, Brazilije, Rusije, Kanade in ZDA. Papaya se je tako vpisala na zemljevid najbolj norih poletnih party krajev. Tudi statistike vsako leto bele¾ijo veèji prihod turistov, predvsem mladih in to s celega sveta, pri èemer ne gre pozabiti, da smo Slovenci precej številèni.

K temu naj dodamo še, da je za veèino letošnjega programa stala slovenska agencija za mlade SUPRATRAVEL, ki je bila odgovorna predvsem za prihod Tiesta ter ostalih nastopajoèih DJ-jev. Naši standardi so visoki in naslednje leto se bomo potrudili, da bodo festival obiskale še veèje in številènejše zvezde«, je dodal eden izmed organizatorjev, Pavle Kostadinoviæ.

Ker sezone še ni konec si spodaj lahko preberete kaj vaš še èaka v Papayi:
*06.08. ERIC PRYDZ*
*07.08. JOE. T. VANNELLI*
*08.08. CHRIS LAKE & NARANY feat. TOMCRAT*
*09.08. SEAMUS HAJI*