Rekreacija v času študija

Gibanje je še kako pomembno in tega se še posebej zavedamo, kadar moramo dolge ure sedeti. Postanemo nejevoljni, slabo se počutimo v svoji koži in dobesedno čutimo, kako se nam na trebuhu in zadnjici kopičijo maščobe.

In prav v času študija smo praktično primorani k temu, da presedimo mnogo več časa, kot bi si sami želeli in tudi, kot je dejansko zdravo. K sreči imamo na voljo na nešteto organiziranih vadb, kjer nas zagnani vaditelji dobesedno prisilijo, da pretegnemo mišice in svoje telo spravimo v boljšo kondicijo.

Ker pa je študentski žep vedno prazen, vodene vadbe pa so praviloma plačljive, za marsikoga ne pridejo v poštev. Že res, da so cene za študente praviloma nižje, pa vendar se marsikdo raje odloči, da se bo razmigal kar sam. Če ne veste, kako začeti, imamo za vas nekaj drobnih in povsem brezplačnih namigov.

Telovadbe se lahko na primer lotimo kar doma. Na internetu najdemo nešteto strani, ki nam ponujajo najrazličnejše vaje, ki jih lahko delamo brez kakršnih koli pripomočkov. No, mogoče bomo rabili stol ali blazino, to pa premore vsaka študentska soba. Še bolj zabavno zna biti, če nagovorimo kolega, naj postane naš partner za tek ali hojo. Gibanje na svežem zraku je gotovo boljše od vsakršne vadbe v zaprtem prostoru. Pozimi lahko drsamo, v toplejših dneh obujemo rolerje, igramo igre z žogo,… Vse zgoraj naštete dejavnosti so dokaj poceni, lahko jih izvajamo tudi v mestu, kjer bivamo v času študija, vzamejo pa nam točno toliko časa, kot želimo, saj nismo časovno omejeni.

V zadnjem času nas z vseh strani zasipajo z informacijami, kako zelo je gibanje pomembno. Izboljša naše razpoloženje in zdravje, dvigne samozavest, prevetri naše možgane, skratka, na posameznika ima zelo blagodejne učinke. Kdor se rekreira, je v svojem poklicnem življenju bolj uspešen, zbran, vztrajen. Študent, ki rekreacijo vključi v svoje vsakdanje življenje, se v kriznih trenutkih lažje skoncentrira, lažje dosega dobre ocene, fizično lažje prenaša maratonsko učenje, ki se ponavadi pojavi nekje v maju ali juniju,  na zabavah pleše najdlje, saj je v najboljši kondiciji, nima toliko zdravstvenih problemov,… in še bi lahko naštevali. Pa naj bo to dovolj. Dali smo vam le nekaj nasvetov , namigov in navodil, kako lahko izboljšate kvaliteto svojega študijskega življenja. Odločitev je vaša, mi pa vam vsekakor predlagamo, da rekreacijo vključite v vaš vsakdan. Poleg pridobljene izobrazbe bo namreč prav rekreacija in skrb za dobro telesno pripravljenost najboljša naložba v vašo prihodnost.

Tekst: Z. T.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.