RDYO DJs GUESTBOOK: BUKEM IN SESSION

V petek, 8. maja, bo v Klubu K4 gostoval eden najvplivnej¹ih drum’n'bass ustvarjalcev vseh èasov LTJ Bukem, ki se mu bo pridru¾il tudi fenomenalni MC Conrad, vse skupaj na sklepnem dogodku RDYO DJs sezone v ©tirki.

LTJ Bukem je vizionar, ki je ¾e pred leti prerasel okvire drum’n’bassa in svoje dejavnosti razširil na glasbeno produkcijo, vodenje lastne zalo¾be in organizacijo lastnih veèerov dru¾inice, ki deluje pod skupnim imenom goodlooking. Koncept underground drum’n’bass zabav je iz majhnega londonskega kluba v soseski Charing Cross Road najprej razširil na vse britanske superklube, kasneje pa ga popeljal tudi na mednarodno raven.

Danny Williamson, kot je znan prijateljem, deluje kot sunek energije, s svojim ¾ivljenjskim "¾mohtom", ljubeznijo do glasbe ter inovativnim pristopom pa je dobesedno vodil revolucijo lomljenih ritmov. Njegovi zgodnji glasbeni vplivi segajo od klasike, jazz fusion in rare grooves glasbe ter soula, prvo veèjo prilo¾nost pa je Bukem dobil leta 1990 na rejvu Raindance. V osrednjem terminu je nastopil pred  10.000 obiskovalci in èeprav so ga prijatelji morali skoraj s silo spraviti na oder, je bil to zanj prelomni trenutek – publika je naravnost obo¾evala vse, kar jim je zavrtel, in jasno je bilo, da se je rodil eden svetovno najbolj znanih DJ-jev. V tem èasu se je odpravil tudi v studio in posnel komad "Logical Progression", ki je kasneje postal eden najbolj vplivnih komadov tega èasa.  

Sledila je ustanovitev lastne zalo¾be goodlooking in izdajanje enega prelomnega komada za drugim (Demon’s Theme, Apollo, Music, 19.5, Horizons), njegovi DJ nastopi so bili vedno bolj za¾eleni, veliko trdega dela pa je šlo v rast zalo¾be. Leta 1995 je nastala kompilacija "Logical Progression" z ekskluzivnimi komadi zalo¾binih artistov skupaj z nekaterimi starejšimi komadi in še danes je to ena najbolje prodajanih drum’n'bass kompilacij. Po raznih miksih, nosilni temi "Thunderball" za James Bonda (skupaj z David Arnoldom), vrsti kompilacij in izdaji "Mystical Realms EP" je leta 2000 konèno prišel te¾ko prièakovani Bukemov solo album Journey Inwards. Raznolika zbirka drum’n'bass, soul, downbeat in house komadov je odprla oèi tistim, ki dotlej še niso verjeli, ter okrepila vero tistih, ki so. V zadnjih letih producira nekoliko manj, èeprav nas je lani razveselil z novim 12" Switch /Drum Tools, svojo navdihujoèo vizijo pa, trenutno v obliki veèerov Bukem in Session, še vedno opravlja na gostovanjih po svem svetu.

Poleg Bukema lahko na velikem flooru prièakujemo kar tri posebne sete RDYO DJs – JAMirko bo pipravil 360º dnb set, Koltek hardstepin set in Massimo drumfunk set. Na malem oziroma Roots in session & friends flooru  (reggae / hiphop / jungle) pa se bo Pieru, Fu-ju, Shine-u pridru¾il prijatelj iz Tuzle DJ Soul (fm jam, baga sound / BIH). Da bo celotna dogodivšèina ostala tudi v vizualnem spominu, se bodo v medsebojnih VJ dvobojih trudili VJ Rasta on the mouse VS Inocybe VS Wireless Cowboy.

Veè:
www.goodlooking.org

Vstop:
Predprodaja: 8 €, Do 24h (letak): 11 €, Ostali: 14 €

Predprodaja vstopnic bo potekala na šanku kavarne Metropol (sosed od K4) med 4. in 7. majem od 8. do 23. ure.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.