Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Rdeča nit trodnevnega festivala so bile pozitivne vibracije

V Vrtojbi pri Novi Gorici, v bližini mejnega prehoda, so ljubitelji reggae ritmov tri dni, od 26. do 28. julija, uživali na prvem Overjam International Reggae Festivalu.

OVERJAM REGGAE FESTIVAL je bil organiziran v želji, da bi bil več kot običajen glasbeni festival, spodbudil naj bi druženje med obiskovalci in gosti različnih nacionalnosti in ras. Namen je uspel, festival je bil prijazen tako do obiskovalcev, kot tudi do nastopajočih skupin. Poleg mednarodno priznanih zasedb in lokalnih italijanskih glasbenih izvajalcev so nastopili tudi domači izvajalci.

Tri dni festivala so obiskovalci pod glavnim odrom lahko uživali ob velikih imenih kot so Ziggi Recado, Jah Mason, Train to Roots, Zion Train in drugi. V četrtek so na Overstage odru plošče sukali koprski Freedom Fighters, v soboto so bili na glavnem odru mariborski Siti hlapci, medtem ko sta se na Overstage odru predstavila Puparobie & Dubsystem sound ter Ziggi & Dubtafari sound. Na Dancehallu je obiskovalce razgrel energični Roots in Session iz Ljubljane, na Dub area odru pa Djane Sista.

Poleg pestre glasbe so v sklopu festivala potekale delavnice afriških plesov in bobnov, tečaji joge in capoeire z usposobljenimi učitelji. Poskrbljeno je bilo tudi za zdrave napitke, prehrano in prostor za sprostitev.

Prvotno naj bi nas v Sloveniji obiskal Sizzla, ki naj bi bil na festivalu eden izmed prvih nastopajočih, vendar le-tega ni bilo, saj je zaradi  policijske hišne preiskave in aretacije njegovih kolegov Sizzla odpovedal potovanje v Evropo in prav tako nastop na festivalu. Namesto njega je prišel nizozemec Ziggi Recado, ki je mlajši in zelo talentiran glasbenik. Že prvi večer publike ni pustil ravnodušne.

Festival je potekal harmonično in pozitivno, združeni so bili mladi kot tudi starejši, lepo je bilo videti najmlajše, ki so tekali po festivalnem prostoru z nasmehom na obrazu. Poskrbljeno je bilo za kampiranje, ki je bilo brezplačno in prav tako varno. Želja organizatorjev je da bodo festival lahko ponovili in spremenili lokacijo le-tega. Tokrat je bil v Vrtojbi ob cesti, kar je seveda velik plus za vse tiste, ki so kaj potrebovali iz bližnjega Petrola, vendar prav zaradi zavedanja organizatorjev, da pravi ljubitelji reggaeja ljubijo tudi naravo želijo v naslednjih letih premakniti lokacijo. Ideja je, da bo naslednje srečanje ob sotočju reke v naravi. Na vsakem koraku je obiskovalce prevzemal občutek združenja in pozitivnih misli za katere so poskrbeli organizatorji festivala. Prav zato ne dvomimo v ponovitev in dodaten uspeh v naslednjih letih.

Ostale fotke s festivala pa si lahko že ogledate v fotogaleriji.

Foto & Press: Sanja Despotovič