RBD

Kje so uporniki?

Priznam, ponavadi sem užival v analiziranju popularizacije pogrutavščin današnjega sveta in se čudil marketingu, ki je lahko prodal, nam revčkom, vse kar so želeli. Ker ponavadi mi sami tega nismo želeli. Pa če je šlo za Bepop evforijo, Bar oslarijo ali zdravniška natolcevanja o slepoti Esmeralde. Mediji so nas zavedli in nam servirali, sami pa ob tem prodajali kartice, nalepke, albume, plakate ali knjige. Vendar so zmeraj obstajale meje, hja tudi tiste starostne, ki pa se vedno bolj pomikajo navzdol.

Kulte osebnosti in simpatije so zamenjale komercijalne face, ki jih imaš lahko rad le, če kupiš to kar prodajajo. In kar malo čudno mi je bilo vse skupaj, ko sem nedavno slišal za Rebelde aliti RBD in ugotovil, da ta skupina prihaja h nam, da obstajajo fan clubi, da so koncerti razprodani in da že kako leto mehiški tinejdžerji na komercialki živijo svoje življenje v istoimenski seriji. Vse bolj se zavedam, da je RBD evforija posebne vrste, prišla je tiho med nas (verjetno te, ki ob tem času spremljamo Dnevnik) in ustvarila maso oboževalcev 10+, ki se na forumih prepirajo katera igralka je lepša in jokajo ker je nekdo gej. Kot da bi ga lahko imele, če ne bi bil. Kar malo sem jezen, ker se na račun RBD ne morem niti pošaliti, nisem imel namreč dovolj časa, da spremljam razvoj te evforije in začnem pri temeljih. Le dovolj podkovan pa moraš biti o stvari če jo želiš dodobra skritizirati. Zato pa lahko skritiziram oboževalce (in si nekim slučajem z ogledom te blogumne naberem gnev in gnus teh istih) ki svoj prosti čas preživljajo v RBD svetu. Za kako leto, dve, bodo imele punčke ličila kot jih uporablja lepa Anahi ali pa pričesko s katero šarmira latino ljubimec Poncho, mobilniki bodo zvonili s komadom ‘ðo soj rebelde’, uporništvo ki ga prikazuje celotna zgodba pa je samo zavesa naivnosti današnje mladine. Teiste, ki je od staršev napraskala 50 evrov za vstopnico in teh, ki so sobotno popoldne preživeli s protestom naj skupina ne razpade. Mladi so danes prepuščeni sami sebi in junake svoje mladosti iščejo v frajerjih, ki jim prodajajo zvezke, torbe, spodnjice in meglo. Tega še največ. RBD mašina je gledanosti serije dodala še plesno-pevske točke na veliki svetovni turneji, prodajo vsega mogočega z atraktivnim in vpadljivi grafičnimi dodatki, modnimi trendi in ljubeznijo. Pa pravijo, da jo za denar ne moreš kupiti. Zaradi vsega tega se je razvila posebna vrsta obsedenosti, kar pa je pripeljalo do sovraštva taborov znotraj oboževalcev. Komentarji na uradni strani tega fenomena so podobni političnemu forumu, kjer eden drugemu jebejo mater in se izživljajo s takim vokabularom da bi se verjetno še najbolj goreči zagovorniki leve in desne politične opcije lahko skrili v svojih kvazi argumentih. In če je to ta mladina, na katerih svet stoji, potem bo zanimivo kak bo ta svet, ko fantje in dekleta dojamejo, kako so jih nategnili. In se probajo maščevati. V oglaševalskih agencijah, recimo…Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.