Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Razvozlali smo marketinško sceno!

11. aprila se je na Gospodarskem razstavišču že petič zapored odvila fANfARA, največja študentska marketinška konferenca, ki jo organizira Študentska sekcija Društva za marketing Slovenije.

Za več kot 300 mladih marketinških navdušencev, ki si želijo še kaj več od znanja pridobljenega na fakultetah, je bil obisk fANfARE več kot odlična priložnost za akcijo. Skupaj z uveljavljenimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki smo razvozlali različna področja marketinga in iz prve roke izvedeli, kako stvari potekajo v praksi.

Da je beseda »data končno »in«, pa ne samo to, vedno bolj bo tudi krojila marketinške zemljevide je napovedal Zenelj Batagelj (Valicon), ki je kot prvi stopil na fANfARIN govorniški oder. Popeljal nas je skozi svet potrošniških baz, predstavil alternativne načine prepoznavanja potrošniških segmentov, nato pa mesto na odru prepustil Igorju Bratožu in Katji Kovačič (Pro Plus), s katerima smo spoznali zakulisje resničnostnih šovov. Da »ušesa slišijo, kar oči vidijo« nam je razkrila Betka Šuhel Mikolič (BPR). »Naloga govorca je, da občinstvo prepriča z vsebino in da pri tem vešče uporablja vse tehnike verbalnega in neverbalnega sporočanja, kot podporo pripravljeni vsebini«, saj občinstvo pri govorcu kar »55% pozornosti nameni videzu, 38% načinu nastopanja, zgolj 5% pa je rezerviranih za vsebino«. Pri vsem tem pa je najbolj pomembno, da smo pri nastopu sproščeni, verjamemo v to kar govorimo in se držimo načela »vaja dela mojstra«. V nadaljevanju konference smo skupaj z Metko Malovrh (Google Slovenija) presekali gordijski vozel iskalnega marketinga in s Tinetom Poštuvanom, direktorjem start-up podjetja Drugi Vid (2ndSight), ki je s svojo ekipo lansko leto zastopal podalpsko znanje na svetovnem finalu tekmovanja Microsoft Imagine Cup, razvozlali vsa vprašanja o start-upih in dobili vse odgovore o »švicarskem nožu za slepe«, univerzalni napravi, ki slepim omogoča premagovanje vsakdanjih ovir in bo ob pomoči slovenskega investitorja kmalu uzrla luč sveta. Za zvrhano mero novih informacij je poskrbela tudi Tanja Škorić (Bruketa&Žinić), kreativna direktorica v najuspešnejši hrvaški oglaševalski agenciji, ki je predstavila skrivnosti uspeha pri prodoru na azerbajdžanski trg, adrenalin po žilah marketinških navdušencev nad kultnimi motorji Harley Davidson pa je pognal Neil Morley, direktor marketinga v podjetju Akrapovič.

Fanfara 2012

fANfARA je postregla tudi z dvema delavnicama, na katerih smo udeleženci pilili praktična znanja. Z Aljošo Bagolo (Pristop) smo stopili v čevlje tekstopiscev in kreativcev, z Meto Pavlin Avdić (Futura DDB) pa smo spoznali rešitve za situacije v »event managementu«, ko gre vse narobe.

fANfARO smo zaključili z okroglo mizo, ki jo je vodil Sašo Dimitrievski (Pristop), o pridobivanju kariernih priložnosti v marketingu pa so razpravljale Ksenija Štrekelj (Adecco), Špela Levičnik Oblak (Luna/TBWA), Ladeja Godina Košir (Delo) in Eva Aljančič (Si.mobil) in med drugim izvedeli, da za ustvarjanje kariere nista pomembna samo pridnost in izogibanje prepotentnosti, avtentičnost in radovednost sta tista, ki zares štejeta, saj ustvarjata posebno energijo na delovnem mestu in to je tisto, kar zaposlovalci iščejo pri študentih in mladih zaposlenih.

Funfara 2012

Da spomin na fANfARO ne bi prehitro zbledel, so naši fotografi marljivo dokumentirali dogajanje, utrinke s fANfARE si lahko ogledate tukaj. Po celodnevnem dogodku je prišel čas za zasluženo zabavo in druženje, dogajanje pa se je preselilo iz Gospodarskega razstavišča v klub Roxly, kjer je potekala fUNfARA, after party konference. V dobri družbi smo se nasmejali stand-up komiku Sašu Staretu in zaplesali v ritmih nore plesne glasbe do poznih jutranjih ur. Utrinke s fUNfARE si lahko ogledate na tej povezavi.

Skupaj nam je uspelo, razvozlali smo marketinško sceno!