Razstava Unexpected spaces

Ob zaključku delavnice, ki je potekala na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo pod mentorstvom profesorja Juhe Ilonena iz Helsinkov se je v zaklonišču pod ljubljanskim gradom odprla razstava z naslovom Unexpected spaces.

Namen delavnice je odkrivanje nepričakovanih lokacij in generiranje programov v mestnem jedru Ljubljane. Zaključna razstava razkriva enega od potencialnih ambientov – zaklonišče na Gornjem trgu, ob tunelu pod ljubljanskim gradom.

Projekti študentov se glede na odnos projekta do lokacije delijo v štiri skupine, in sicer on, between, under in above, ki predstavljajo tudi tematske sklope razstave.  Na delavnici je sodelovalo sedemnajst študentk in študentov, katerih projekti se lotevajo atrijev, niš, parkov, trgov mostov in odkrivajo potenciale.  Niša med stavbama na Gornjem trgu je generirala stavbno enoto, Argentinski park se je razprostrl v podhod Ajdovščina, večnamenskim paviljon je zaključil Ravnikarjevo prostorsko os, ki poteka preko Trga republike. Vsem projektom je skupno, da zelo nežno, vendar učinkovito posegajo v prostor, predvsem pa želijo opozoriti na spregledane kotičke in manjkajoče programe v mestu.

Razstava je realizacija projekta Natalije Zanoski, ki s kulturnim programom  odkriva in oživlja številna zaklonišča v Ljubljani. Zaklonišče na Gornjem trgu je največje ter hkrati ambientalno edinstveno v Ljubljani. Zaprto za javnost  je samevalo desetletja, tokrat se na prav poseben način predstavlja meščanom. Ob otvoritvi so mentor profesor Juha Ilonen in študentje obiskovalcem predstavili projekte, ki bodo na ogled tudi prihodnji teden, med delavniki med 16.in 18. uro in v soboto od 10. 12. ure.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.