Razstava Unexpected spaces

Ob zaključku delavnice, ki je potekala na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo pod mentorstvom profesorja Juhe Ilonena iz Helsinkov se je v zaklonišču pod ljubljanskim gradom odprla razstava z naslovom Unexpected spaces.

Namen delavnice je odkrivanje nepričakovanih lokacij in generiranje programov v mestnem jedru Ljubljane. Zaključna razstava razkriva enega od potencialnih ambientov – zaklonišče na Gornjem trgu, ob tunelu pod ljubljanskim gradom.

Projekti študentov se glede na odnos projekta do lokacije delijo v štiri skupine, in sicer on, between, under in above, ki predstavljajo tudi tematske sklope razstave.  Na delavnici je sodelovalo sedemnajst študentk in študentov, katerih projekti se lotevajo atrijev, niš, parkov, trgov mostov in odkrivajo potenciale.  Niša med stavbama na Gornjem trgu je generirala stavbno enoto, Argentinski park se je razprostrl v podhod Ajdovščina, večnamenskim paviljon je zaključil Ravnikarjevo prostorsko os, ki poteka preko Trga republike. Vsem projektom je skupno, da zelo nežno, vendar učinkovito posegajo v prostor, predvsem pa želijo opozoriti na spregledane kotičke in manjkajoče programe v mestu.

Razstava je realizacija projekta Natalije Zanoski, ki s kulturnim programom  odkriva in oživlja številna zaklonišča v Ljubljani. Zaklonišče na Gornjem trgu je največje ter hkrati ambientalno edinstveno v Ljubljani. Zaprto za javnost  je samevalo desetletja, tokrat se na prav poseben način predstavlja meščanom. Ob otvoritvi so mentor profesor Juha Ilonen in študentje obiskovalcem predstavili projekte, ki bodo na ogled tudi prihodnji teden, med delavniki med 16.in 18. uro in v soboto od 10. 12. ure.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.