Razstava in katalog razglednic

Belokranjski muzej Metlika, Dolenjski muzej Novo mesto, Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, Pokrajinski muzej Kočevje in Posavski muzej Brežice so pripravili skupno razstavo in katalog.

Naslov razstave in kataloga je Pozdrav iz Bele krajine, Kočevske, osrednje Dolenjske in Posavja – Gospodarske dejavnosti na razglednicah do sredine 20. stoletja. Kot poudarjajo soustvarjalci, gre za prvi skupni razstavni projekt petih muzejskih ustanov. 

Skupen projekt štirih muzejev in galerije iz jugovzhodnega dela Slovenije predstavlja gospodarske dejavnosti na razglednicah. Izbranih 254 razglednic so razvrstili v sedem tematskih sklopov, in sicer na področje kmetijstva, obrti, trgovine, gostiln, industrije in rudarstva, prometa ter prostega časa.

Geografsko razstava in katalog zajemata območje, za katerega v muzeološkem pogledu skrbijo omenjeni muzeji in galerija. Tako začrtanemu geografskemu načelu pa so dodali tudi časovno omejitev in upoštevali vse razglednice do leta 1950, ki jih hranijo sodelujoče ustanove.

Razstava, ki jo bodo slovesno odprli v petek, 24. novembra, ob 18. uri v Dolenjskem muzeju v Novem mestu, bo na ogled do vključno leta 2008 v vseh sodelujočih ustanovah, razmišljajo pa tudi že o njeni selitvi v druge konce države. (STA)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.