Razpis – študentski domovi 2009/10

Iztekata se roka Razpisa za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih za študijsko leto 2009/10

Avgusta potečeta roka za oddajo prošnje na Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2009/10, in sicer je rok:

-    za sprejem do ponedeljka, 10. avgusta 2009
-    za podaljšanje bivanja pa do četrtka,  20. avgusta 2009

Študenti do navedenega roka priporočeno pošljejo ali osebno oddajo prošnjo za sprejem oz. podaljšanje pristojni pisarni za študentske domove v posameznem visokošolskem središču.

Prošnjo za sprejem vložijo kandidati, ki v minulem študijskem letu niso bivali v javnih ali zasebnih študentskih domovih ali pri zasebnikih s subvencijo ter kandidati, ki so po lastni volji prekinili nastanitveno pogodbo. Prošnjo za sprejem vložijo tudi tisti kandidati, ki so v minulem študijskem letu pridobili pravico do subvencioniranega bivanja, vendar je do 10. avgusta 2009 še niso izkoristili.

Prošnjo za podaljšanje bivanja pa vložijo kandidati, ki so v minulem študijskem letu bivali v javnih ali zasebnih študentskih domovih ali pri zasebnikih s subvencijo in se niso izselili iz študentskega doma oziroma niso prekinili nastanitvene pogodbe za bivanje pri zasebnikih.

Na podlagi zbranega števila točk pisarne za študentske domove po 15. septembru 2009 in po 15. oktobru 2009 določijo prednostna seznama študentov, upravičenih za bivanje v študentskem domu in pri zasebnikih. Študentje, ki podaljšujejo bivanje bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za bivanje v študentskem domu ali pri zasebniku obveščeni po 15. oktobru 2009.

Študentski domovi v Ljubljani razpisujejo skupno 7478 ležišč, od tega jih bo 350 namenjenih bivanju tujih študentov Univerze v Ljubljani, v okviru mednarodnih izmenjav. V dijaških domovih v Ljubljani je za študente razpisanih še 420 ležišč. V zasebnih študentskih domovih pa še 317 ležišč. Za subvencionirano bivanje študentov pri zasebnikih je na voljo 2200 ležišč.

V Mariboru je v javnih študentskih domovih razpisanih 2420 ležišč, v zasebnih pa 629. V dijaških domovih v Mariboru, Celju in Murski Soboti pa je skupno razpisanih še 450 mest za bivanje študentov. Za subvencioniranje bivanje študentov pri zasebnikih pa je na voljo 200 ležišč.

Dijaški in študentski dom v Kranju razpisuje 280 ležišč.

V Kopru javni študentski domovi razpisujejo 130 ležišč, zasebni 144, dijaški domovi v Kopru, Izoli, Portorožu in Novi Gorici pa še 396 mest. Za subvencionirano bivanje pri zasebnikih je na voljo 700 ležišč.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.