Ratatouille

Skok v francosko kuhinjo

RATATOUILLE

Sestavine ( za 6-8 oseb):

6 svežih čebul
3 paprike
3 jajčevci (melancane)
4 bučke
4 stroki česna
6 paradižnikov
timijan
bazilika
meta
olivno olje
sol
mleti poper

Priprava:

- Olupite čebulo, jo narežite in jo prepražite v velikem loncu na olivnem olju. Operite paprike, jih osušite in jim odstranite notranjost (peške). Narežite jih in jih vrzite k čebuli.
- Operite jajčevce, jih narežite na majhne kockice in jih vrzite v lonec k čebuliin papriki. Dodajte še olje, ker ga jajčevci ogromno vpijejo.
- Operite bučke z mrzlo vodo, odstranite skrajne dele in jih narežite. Dodajte jih v lonec in dobro premešajte.
- Olupite stroke česna in jih narežite na drobno, paradižnike operite, razrežite ter česen in paradižnik dodajte v lonec skupaj z začimbami (namesto posameznih lahko uporabite provansalska zelišča, ki vsebujejo vse našteto). Vse skupaj dobro premešajte in pustite mešanico, da se počasi kuha eno uro ter občasno premešajte.
- Servirajte vroče ali mlačno.

Dober tek! Bon appétit!

Gostujoče pero:
MicaMacaKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.