Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Rangleklods

Ta trenutek najbolj vroča elektro-pop senzacija je obiskala tudi nas! Kino Šiška je 12.4.2013 priredila fenomenalen dogodek Fičodrom & Rangleklods, ki je navdušil tako plesne navdušence, kakor tudi ljubitelje digitalnih tonov.

Vstopila sem že v dobro ogreto dvorano, katero je dokončno razgrela skupina Rangleklods. Sicer Danska skupina, je svoje presežke doživela v Berlinu. Tja se je, leta 2010, njen ustanovitelj Esben Andersen preselil in svojemu zvoku dodal še priokus ritmov Berlinskega podzemlja. Zvok inštrumentov, hrupa in analognih orodij poleg čistih digitalnih in intenzivno programiranih vzorcev se prepleta od minimal elektra do t.i. »Wall of Sound« tehnike glasbene produkcije za pop in rock glasbene posnetke. Esben Andersen – danski producent, vokalist in multiinstrumentalist, ki je svoje šolanje zaključil v Aarhusu in svojo kariero nadaljeval v Nemčiji, se nagiba nazaj proti David Bowie-ju, The Doors, spominja pa tudi na novodobnega The Field in skupino The Knife.

Neverjetno senzualen vokal Esbena ter razigrano poskakovanje njegove »pomočnice« so ustvarili čarobno vzdušje. Ob vsakem aplavzu smo na obrazih Esbena in klaviaturistke lahko opazili iskrena nasmeška, proti koncu koncerta pa sta nas vse navzoče povabila na oder, kjer smo vsi skupaj navdušeno poskakovali ob ritmih zadnjega komada. Rangleklods sta obljubila, da se v Slovenijo zagotovo še vračata. Tako smo se poslovili v upanju, da se še snidemo in skupaj odpojemo kakšen čudovit, z Joy Division navdihnjen refren.

Tekst: Jasna Jarc
Slika: arhiv Rangleklods FB