Pustni krofi

Enostavnejši recept za okusne pustne krofe

No pa je le prišel. Pust seveda, kdo pa drug. In ker k pustnim šemam sodijo tudi krofi sem samo za vas izbrskala in preizkusila najlažji recept za izdelavo domačih krofov.
Če pa vam vseeno ne uspe,lahko še zmeraj odkorakate do najbližje trgovine in jih tam kupite.

No pa začnimo, kar po korakih:

1. prepričajte se, da v sobi kjer boste vzhajali testo ni prepiha ali kakega odprtega okna.

2. v plastično posodico nadrobite 2 zavitka svežega kvasa ali pa 1 zavitek svežega kvasa in en zavitek pecilnega praška, kvas raztopite v treh do štirih žlicah tople vode, zraven dodajte eno žlico sladkorja in eno žlico moke. Pustite stati 10 minut.

3. v drugo skledo ubijte 7 rumenjakov, 6 dkg sladkorja in en vanilijev sladkor ter stepite, da postane masa penasta in naraste. Počasi dodajte 1 dcl olja in 1/2 dcl ruma.

4. sedaj v jajčno mešanico dodajte 1 kavno žličko soli, sok 1/2 limone, 4 dcl mleka, kvas, ki je vzhajal in 1 kg moke.

5. maso mešamo približno 10 do 15 minut.

6. naredimo kroglice velike približno kot golf žogica, lahko pa tudi večje, ter pustimo vzhajati na pomokani površini 30 do 45 minut.

7. v kozico damo za 3 prste olja in jih v ne prevroči maščobi zlato rumeno zapečemo. Odlagamo jih na papirnate servete, da se vpije odvečna maščoba.

8. krofe lahko napolnite z marmelado ali vanilijevo kremo, uporabimo vrečko, ki je drugače namenjena okraševanju torte

Iz zgoraj navedene mase naredimo cca. 20 krofov.

P.s.: Iz beljakov,ki so vam ostali lahko naredite španske vetrce.

DOBER TEK!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.