Pustni krofi

Enostavnejši recept za okusne pustne krofe

No pa je le prišel. Pust seveda, kdo pa drug. In ker k pustnim šemam sodijo tudi krofi sem samo za vas izbrskala in preizkusila najlažji recept za izdelavo domačih krofov.
Če pa vam vseeno ne uspe,lahko še zmeraj odkorakate do najbližje trgovine in jih tam kupite.

No pa začnimo, kar po korakih:

1. prepričajte se, da v sobi kjer boste vzhajali testo ni prepiha ali kakega odprtega okna.

2. v plastično posodico nadrobite 2 zavitka svežega kvasa ali pa 1 zavitek svežega kvasa in en zavitek pecilnega praška, kvas raztopite v treh do štirih žlicah tople vode, zraven dodajte eno žlico sladkorja in eno žlico moke. Pustite stati 10 minut.

3. v drugo skledo ubijte 7 rumenjakov, 6 dkg sladkorja in en vanilijev sladkor ter stepite, da postane masa penasta in naraste. Počasi dodajte 1 dcl olja in 1/2 dcl ruma.

4. sedaj v jajčno mešanico dodajte 1 kavno žličko soli, sok 1/2 limone, 4 dcl mleka, kvas, ki je vzhajal in 1 kg moke.

5. maso mešamo približno 10 do 15 minut.

6. naredimo kroglice velike približno kot golf žogica, lahko pa tudi večje, ter pustimo vzhajati na pomokani površini 30 do 45 minut.

7. v kozico damo za 3 prste olja in jih v ne prevroči maščobi zlato rumeno zapečemo. Odlagamo jih na papirnate servete, da se vpije odvečna maščoba.

8. krofe lahko napolnite z marmelado ali vanilijevo kremo, uporabimo vrečko, ki je drugače namenjena okraševanju torte

Iz zgoraj navedene mase naredimo cca. 20 krofov.

P.s.: Iz beljakov,ki so vam ostali lahko naredite španske vetrce.

DOBER TEK!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.