Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Prvi dan Philips Fashion Week brez presežkov

Medijsko močno opevan in za modne navdušence težko pričakovan Philips fashion week, se ponaša z odlično organizacijo, za katero stoji revija Elle, malo manj v ponos pa je bila izbira manekenk in kolekcij posameznih modnih kreatorjev.

V Kinu Šiška se je ob tej priložnosti zbralo polno prepoznavnih obrazov iz sveta mode in tudi tistih, ki se z modo ukvarjajo izključno ljubiteljsko.

Prvi sklop izhodov ob 18. uri je odprla Aleksandra Brlan, ki je združila moči z oblikovalko unikatnega modnega nakita Urško Habjan. Predstavljena kolekcija je temeljila na čistih linijah, skoraj brez robov ali celo nezarobljenih koncih, kjer so bile opazne nitke. Drugi izhod je pripadel malo bolj prepoznavni Vladimiri Kralj, ki je navdušila s svojo kolekcijo, katera je idejno asociirala na pravljični svet. Prevladovale so mehke oblike, asimetrija, velik poudarek je bil na detajlih, uporabljene so bile tople barve in kvalitetni ter dragi materiali. Tretja se je predstavila Tanja Zorn, ki je veliko delala s prosojnimi materiali, njena linija pa je temeljila na vrečastih oblekah srednje dolžine ter zelo kratkih, oprijetih oblekicah. Verjetno najbolj znano blagovno ime tega večera, Mango, ni pokazal ničesar posebnega. Videli smo zapeljivo, mladostno kolekcijo, ki še vedno prisega na pajkice in tunike v vseh možnih barvah ter živalskih vzorcih.

Po kar dveh urah premora je ob 21. uri navdušil Matevž Faganel, katerega zaščitni znak je mala črna obleka. Tokrat nam je predstavil kolekcijo m*faganel za katero so značilni kontrasti, geometrija, feminilnost in moškost, eleganca ter lahkotnost, ki se kaže zlasti v izbiri materiala. Naslednja blagovna znamka Farandula, za katero stojita oblikovalka Mateja Krofl in menedžerka Tinka Domjan, je prepričala z urbanim glamurjem, kjer se prepletata sofisticiranost in eleganca, poudarek pa je na detajlih in materialih. Družinsko podjetje Draž je s svojo kolekcijo prepričalo, da so pletenine nosljive, udobne, lepe in hkrati praktičen kos oblačila. Četudi kreacije niso izstopale po krojih, so izvirnost ustvarile spletene zanke v obliki obrazov, ki so bile preslikane na pletenino. Kolekcija naslednje kreatorke, Sanje Grcić, je odslikavala ulično modo z domiselnimi stylingi v slogu urbanega boemstva. Izhod Almire Sadar in Simone Muc, ki sta v skupni predstavitvi kombinirali popolnoma različne dizajne, materiale in strukture, ni dosegla pretiranega odobravanja občinstva. Zimski in poletni kosi ne spadajo skupaj, četudi samo na modni reviji. Kot zadnja kolekcija tega večera se je predstavila angleška znamka Goodon, ki pri svojih oblačilih uporablja recikliran material. Tudi ob tem izhodu je publika ostala bolj ali manj ravnodušna.

Pričakovanja za drugi dan, 26.10. so še toliko večja, saj bodo svoje kreacije predstavila znana imena, kot so Nina Šušnjara, Maja Ferme, Garevski ter Cliche. Obeta se nam glamurozen večer, saj so našteti oblikovalci znani po svojem čutu za lepoto in eleganco. Več o dogodku pa v jutrišnji reportaži.

Tekst: Katja Šadl