Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Prvenstvo v freesytle rapanju

6. in 12. septembra se bosta v Novi Gorici in v ©kofji Loki odvila prvi in drugi predizbor za uvrstitev na 4. dr¾avno prvenstvo v freestyle rapanju, dogodek, ki je v preteklosti izstrelil danes vsem znana imena, kot so Zlatko, N’Toko in Trkaj.

Saga o improviziranem rapanju iz glave oziroma freestylu se bo letos nadaljevala s 4. dr¾avnim prvenstvom, ki bo potekalo na Festivalu Utrip ob zaèetku 20. sezone Kluba K4 v Kri¾ankah 19. septembra. Tu se bo pomerilo 16 najodliènejših rimo-metalcev v de¾eli tej. Dvakrat po šest si jih bo mesto v finalu zagotovilo na predizborih 6. septembra v Novi Gorici in 12. septembra v Škofji Loki, pridru¾ili pa se jim bodo še prvi štirje z zadnjega prvenstva. Prièakujemo lahko torej vrhunske raperske vratolomnosti prostega stila, ki jih bodo med posameznimi krogi še popestrili posebni gostje, ki se bodo razkrili le obiskovalcem Utripa. Vstopnice zanj so ¾e na voljo na prodajnih mestih Eventima – v predprodaji stanejo 12 EUR, na dan dogodka pa 18 EUR.

Dva predizbora in finale
Dr¾avno prvenstvo je eden veèjih in bolj prepoznavnih dogodkov na raperski sceni, ki je v preteklosti med zvezde izstrelil danes vsem dobro znana imena, kot so Trkaj, Zlatko in N’Toko. Glede na veliko zanimanje in število obiskovalcev preteklih prvenstev je dozorela odloèitev, da se tekmovanje razširi v slovenski prostor ter s finalom zasede veliki oder ljubljanskih Kri¾ank, scenosled pa je naslednji:

1. predizbor: 6. september, Mostovna, Nova Gorica / DJ: Esco
2. predizbor: 12. september, Rdeèa Ostriga, Škofja Loka / DJ: Esco
Finale: 19. september, Festival Utrip, Kri¾anke, Ljubljana / DJ: Esco / Video: Fšk, Rasta

Na slednjem bo nastopilo najboljših šest z vsakega predizbora ter avtomatièno uvršèeni prvi štirje tekmovalci s prejšnjega prvenstva Zlatko, Unknown, Pi¾ama, King. Prijave za prvi predizbor v Novi Gorici se sprejemajo do vkljuèno 4. septembra, na drugi predizbor v Škofji Loki pa do vkljuèno 11. septembra na e-mail freestyle@klubk4.org ali na naslov Klub K4, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana za Freestyle. Prijavnica s podrobnejšimi pravili tekmovanja je na voljo tukaj.

O nagradah
Oba predizbora in finalni veèer bodo potekali pod budnim oèesom ¾irije in obèinstva, ki bodo prispevali svoje glasove, s katerimi bomo dobili novega ali starega freestylerskega rap šampiona, ki ga èakajo bogate nagrade, seveda pa praznih rok ne bosta ostala tudi srebrni in bronasti:
1. nagrada: Snemanje videospota, mikrofon Shure SM58 – Anniversary edition, bon za 200€ v trgovini Madness, celoletna vstopnica za sezono 2008/2009 v Klubu K4.
2. nagrada: Mikrofon Shure SM58 – Anniversary edition, bon za 100€ v trgovini Madness, prost vstop na vse hiphop dogodke v sezoni 2008/2009 v Klubu K4.
3. nagrada: Mikrofon Shure SM58 – Anniversary edition, prost vstop na vse hiphop dogodke v sezoni 2008/2009 v Klubu K4.