Prva vesoljska turistka spet na zemlji

Na Zemljo se je vrnila ruska kapsula in z njo prva vesoljska turistka Anušeh Ansari, ki je preživela 10 dni na vesoljski postaji.

Kapsula sojuz, ki je nazaj pripeljala tudi ameriškega in ruskega vesoljca, je varno pristala v stepi Kazahstana. 40-letna Ansarijeva, ki je bila rojena v Iranu in se je kasneje preselila v ZDA, je za potovanje na Mednarodno vesoljsko postajo plačala 20 milijonov dolarjev. Pred njo sta na postajo poletela dva vesoljska turista.

Po pristanku je Ansarijeva dejala, da je preživela čudovito izkušnjo, ki jo je opisala kot potovanje njenega življenja. Hkrati upa, da bo tako potovanje še ponovila. (RTVSLO)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.