Pripni svoje življenje!

Slovenski policisti bodo vse do začetka aprila po vsej državi poostreno nadzorovali voznike in preverjali, ali so pripeti z varnostnim pasom v okviru akcije Pripni svoje življenje!

Slovenski policisti bodo do petka, 4. aprila, po vsej državi poostreno nadzorovali voznike in preverjali, ali so pripeti z varnostnim pasom.

Namen tritedenske preventivne akcije s sloganom Pripni svoje življenje!, ki jo koordinira Ministrstvo za promet, je zmanjšati število mrtvih in hudo telesno poškodovanih zaradi neuporabe varnostnega pasu ter povečati njegovo uporabo med vozniki in potniki osebnih in tovornih vozil ter avtobusov.

Varnostni pas rešuje življenja

Varnostni pas je najučinkovitejša naprava za zaščito potnikov v osebnih in lahkih dostavnih vozilih v primeru prometne nesreče. Uvajanje varnostnih pasov v vozila predstavlja v vseh letih obstoja avtomobilske industrije doslej največji korak k izboljšanju pasivne varnosti potnikov med trčenjem. Manjša stopnja privezanosti ob trčenju, nedvomno pomeni večjo verjetnost nastanka hudih telesnih poškodb ali smrti. V letu 2007 je na slovenskih cestah umrlo 52 voznikov osebnih vozil oziroma 47,7% voznikov osebnih vozil varnostni pas v času prometne nesreče ni uporabljalo, kar je v primerjavi z letom 2006 za 3,4 % več umrlih voznikov osebnih vozil, ki v času prometne nesreče niso uporabljali varnostni pas. S podobno situacijo oziroma večjim številom mrtvih kot v letu prej se je soočilo več kot polovico evropskih držav, med katerimi najdemo tudi Švedsko, Dansko in Nemčijo. Izhajajoč iz te splošne ugotovitve so le te podobne tudi na področju uporabe varnostnih pasov.

Poostren nadzor

V okviru akcije bodo policisti na državnih in lokalnih cestah poostrili nadzor nad obvezno uporabo varnostnih pasov pri voznikih in potnikih v vseh motornih vozilih ter zoper kršitelje dosledno ukrepali, opozarjali voznike na uporabo varnostnih pasov na mejnih prehodih, opozarjali na obveznost uporabe varnostnih pasov tudi avtobusna in druga prevozniška podjetja, obiskali osnovne in srednje šole ter na roditeljskih sestankih opozarjali starše na obvezno uporabo varnostnih pasov, na različne načine o tem seznanjali javnost.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.