Pridruži se nam!

Ameriške in svetovne študije – magistrski in interdisciplinarni študij politologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Fakulteta za družbene vede organizira dveletni interdisciplinarni magistrski študij z naslovom Ameriške študije. Modul Svetovne študije je zastavljen veliko širše kot Ameriške, vendar so med njima tudi pomembne stične točke. V njegovem okviru se sooči ZDA oziroma ameriško celino s svetom kot celoto.
Študenti in študentke vseh (ne)družboslovnih profilov naj bi ob pomoči domačih in številnih ameriških, kanadskih, japonskih in evropskih profesorjev ter strokovnjakov preučevali sociopolitološke, ekonomske, kulturološke, varnostne in druge razsežnosti sodobnega sveta. V študij je vključeno tudi enomesečno (brezplačno) raziskovalno delo na ameriški, kanadski ali evropski univerzi.
Študenti in študentke brezplačno odbivajo najboljše domače in tuje družbosolovne revije pa tudi knjige Založbe FDV. Predvidene so strokovne ekskurzije v ZDA, Evropsko unijo, Indijo in na Japonsko. Diplomanti dobijo naziv magister znanosti. Koordinator obeh študijev je prof. Bogomil Ferfila.

Vse informacije o študiju dobite na spletnem naslovu: www.zda-svet.si ali v referatu za podiplomski študij, tel: 01/580 51 27.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.