Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Pričetek Rock Otočca v Kinu Šiška

Center urbane kulture Kino Šiška so tokrat v sklopu zaključka slovenskega tedna glasbe zasedli bendi, ki se bodo predstavili na letošnjem Rock Otočcu. Koncert se je ob 19.00 uri začel z Rock Otočec vsebinami, kjer so prikazovali posnetke iz prejšnjih let, in se nadaljeval s Slovensko rock skupino ADAM.

Skupina je skupaj z glavnim pevcem Damirjem Lisico in enim boljših kitaristov pri nas, Petrom Deklevo predstavila pesmi iz svojega prvenca Alfa. Skupina se je dotaknila tudi aktualnega družinskega zakonika in publika je njegov stavek “bodimo ZA” pozdravila z glasnim aplavzom. Kot drugi so na oder stopili Italijani Passogigante, ki so z mešanico punka, rocka in zvokov saksofona dodobra razgreli vse bolj številno publiko. Publiko so presenetili s stavkom ” pijem Laško, ščijem Union.”

Velja tudi omeniti, da je koncertno prizorišče na začetku bilo bolj pusto, vendar pa se je s prihodom vse boljših skupin dvorana začela polniti. Nato je prišla na oder srbska skupina S.A.R.S (Sveže amputirana roka Satrianija). Skupina, ki združuje pop, rock, reggae in hip hop, je na noge spravila tudi ostale sedeče obiskovalce, ki so počivali na stolih ob robu dvorane. Finale večera pa je popestrila britanska skupina The Subways, ki jo sestavljajo glavni pevec in kitarist z vijolično barvo las Billy Lunn, baskitaristka Charlotte Cooper in bobnar Josh Morgan, ki je na koncu večera tudi podelil bobnarske palice. Rockerski bend, ki združuje elemente indie rocka in punka, je do konca razgrel svoje goreče oboževalce s predstavitvijo lanskega albuma Money and Celebrity in pesmi prejšnjih albumov. Presenetili so tudi s slovenskimi besedami kot so ” dober večer, mi smo The Subways, hvala lepa in moja mama”.

Za konec spektakla se je pevec še vrgel med občinstvo in med zadnjo pesmijo pozval k vrhuncu z besedami: “Slovenia, lets get crazy!!”Po obrazih najbolj gorečih in zadovoljnih oboževalcev sodeč so organizatorji koncerta zagotovili tudi veliko udeležbo na letošnjem Rock Otočcu.

Več fotk pa si lahko že ogledate v fotogaleriji.

Tekst: Lea Zorko
Foto: Klemen Pavačič