Prevoz.org – še en žebelj v državni krsti

Po mnenju tržnega in prometnega inšpektorata je dogovarjanje o skupni uporabi avtomobila ilegalno. Pazite torej, da svojih sovoznikov nikoli ne zaprosite, da vam povrnejo del stroškov, saj je tak način organiziranja prevozov ilegalen.

Študentje, ki se med vikendi vračajo v domače kraje, lahko za prevoz pobrskajo na internetni strani prevozi.org in si za relativno majhen denar priskrbijo vožnjo do doma. Stvar deluje vzajemno. Zadovoljni so tako tisti, ki prevoze nudijo, kot tisti, ki jih uporabljajo. Ob vsem tem pa na ta način študentje prispevajo k manjšemu ogljičnemu odtisu.

Vendar, kot se je izkazalo, je tovrstni način organiziranja prevozov ilegalen. Da je temu tako, kaže primer inšpektorja, ki se je predstavljal kot študent, nato pa je ob plačilu oglobil voznika. Na tržnem inšpektoratu so nam povedali, da je ponudnik kršil zakon o delu na črno. Problem, kot so nam pojasnili, je predvsem v tem, da se je prevoz oglaševal na spletni strani. Več podrobnosti bomo sporočili, ko bomo prejeli pojasnila iz inšpektorata in ministrstva za gospodarstvo.

Vir: http://radiostudent.si

Storitev Prevoz.org je namenjena medsebojni pomoči študentov in drugih, ki iščejo alternativo javnemu prevozu. Ker uredniki spletne strani ne želijo, da podobno izkušnjo doživi še kdo, so storitev do razjasnitve vseh okoliščin začasno onemogočili. S tem so seveda najbolj oškodovani uporabniki te storitve, ki bodo sedaj prisiljeni v iskanje drugih – dražjih – načinov prevozov. Seveda ni potrebno poudarjati, da so bili najbolj množični uporabniki te storitve prav študentje. Morda pa želijo v vladi spodbuditi kupovanje starih (poceni) avtomobilov, saj imamo v primerjavi z Evropo preširoke ceste, na katerih avtomobilov trenutno primanjkuje, zato jih je potrebno zapolniti. Tudi parkirna mesta v Ljubljani iz dneva v dan samevajo in zato je najbolj smiselno, da se vsak študent v mesto študija pelje s svojim avtomobilom…

Za morebitne dodatne informacije, kako si pristojna ministrstva in inšpektorati predstavljajo, da boste lahko še kdaj s seboj peljali kakšnega štoparja ali se kako drugače dogovorili za skupno uporabo avtomobila, se prosim obrnite na:

Ministrstvo za promet – (01) 478 80 00
Ministrstvo za gospodarstvo – (01) 400 33 11
Ministrstvo za okolje in prostor – (01) 478 7400
Ministrstvo za javno upravo – (01) 478 8330

Tekst:Damir VidanKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.