Previdno pri nakupu vozovnic

Pri nakupu letalskih vozovnic preko spleta je potrebna previdnost. Preberite zgodbo dveh prijateljic, ki sta naletele na pasti takega nakupa.

Konec marca sva se s prijateljico odločili za nakup letalskih vozovnic za potovanje na Tajsko v mesecu juliju. Pri zbiranju informacij o samem potovanju, nakupu letalskih vozovnic sva si pomagali tudi s forumom STA Ljubljana in zasledili objavo o spletni potovalni agenciji, ki ponuja ugodne letalske karte, prek nje pa naj bi na Tajsko v mesecu aprilu že letel eden od obiskovalcev omenjenega foruma. Šlo naj bi za spletno potovalno agencijo White Orchid, kamor sva preko obrazca na njihovi spletni strani poslali tudi najino povpraševanje. Nemudoma sva na svoj e-mail prejeli odgovor, da je v tem terminu še možna rezervacija letalskih sedežev, presenetila pa naju je nadvse ugodna cena, saj je bila približno 150 evrov ugodnejša od ostalih. Temu sporočilu je sledila korespondenca z osebo, ki se je podpisovala kot Marc oz Mr. Esch. Zaradi časovnega pritiska sva se po prejeti ponudbi odločili za nakup vozovnic pri omenjeni agenciji. Denar sva konec aprila nakazali na osebni račun (ime je nemško) na Tajsko, pri čemer sva prejeli booking confirmation. Štirinajst dni pred odhodom naj bi prejeli še booking code, vendar naju je Marc spretno zavajal do zadnjega dne z izgovorom, da imajo težave s strežnikom in da se, seveda, trudijo na vse moči. Korespondenca je ves čas potekala redno in tudi odgovori so prihajali z nekajminutno razliko. V ponedeljek zvečer naj bi se z vlakom odpravili v München, od koder naj bi naslednji dan leteli z družbo Etihad Airlines preko Abu Dhabija v Bangkok. V ponedeljek sva prejeli elektronsko pošto, da letalske vozovnice za dogovorjeni let ni, vendar je možna prestavitev leta na dan kasneje, 9. julija. Po pričakovanju tudi za 9. julij ni bilo vozovnice, Marc pa se nama je opravičil z obljubo o vračilu denarja v roku 5 do 7 dni. Do danes denarja na najinih računih še ni. Da sploh ne omenjava še stroškov vize, vozovnice do Münchna, cepljenja, zdravil ali zavarovanja.

Največje presenečenje je zagotovo sledilo po 8. juliju, saj sva ob ponovnem obisku foruma na STA Ljubljana ugotovili, da so bili oškodovani še mnogi drugi. Da nas je pravzaprav 13 posameznikov, ki smo svoje karte za potovanje na Tajsko vplačali pri isti agenciji že konec aprila. Prepozno sicer, pa vendar, smo vsak po svoje pričeli slediti tej agenciji po internetu in ugotovili, da naslov, kjer naj bi družba imela sedež seveda ni pravi; korespondenca poteka izključno preko elektronske pošte (telefonska številka ni nikjer zapisana pa tudi Marc nam je navkljub našim prošnjam in zahtevam ni želel posredovati); se je ta primer pojavil pred meseci že v Nemčiji in Avstriji, celo na Finskem; naj bi agencija White Orchid obstajala še pod drugimi imeni: Nemo Reisen, Reisen nach Thailand in Allure Vacation. Ob vsem tem je naša želja, da se vsak posameznik, ki opravlja nakupe preko spleta zaveda pasti, ki obstajajo in goljufij, ki so možne. Mi smo bili naivni, zaupali smo informaciji na forumu, ki je nismo pravočasno preverili. To nas je žal stalo čudovitega dopusta na Tajskem in botrovalo nepopisnemu razočaranju in žalosti. Osem naj bi nas na Tajsko letelo ta mesec, preostalih pet pa šele novembra in januarja. Nekaj nas je še študentov, drugi so že redno zaposleni, vsak od nas pa si je predvsem zaželel zasluženega dopusta, oddiha v deželi smehljajev, ki toliko obljublja.

 
Piše: Irena E.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.