Preostala moč vašega procesorja

Pomagajte pri raziskavah ali pri iskanju signalov z drugih planetov, vse z vašim procesorjem.

Kaj počne vaš procesor ko ga vi ne mučite? Sploh veste koliko je zaseden vaš proces ? Če ne veste, stisnite CTL+ALT+DELETE (samo XP ), prikazal se vam bo graf, ki kaže zasedenost vašega procesorja. Če ste grafični oblikovalec ali mučilec video avdio zadev potem zadeva dela blizu polne moči. Če MSN-njate ali pišete v Wordu in srfatepo internetu je ta številka okoli 5 %.

V nasprotju s trdim diskom, ki se s časom rabi, se procesor ne izrabi tako zlahka. Zadeva prej zastari kot da bi se izrabila. Kaj početi z vso to močjo, ki samo sedi v vašem računalniku? Lahko nekomu pomagate, še več služite lahko! Vi ne delate nič in služite!
Ne, to ni reklama za klikanje po reklamah ali poganjanje spywara in različnih čudnih zadev. Obstajajo projekti, ki temeljijo na množičnem računanju. Vzemite 100.000 procesorjev iz celega sveta in imeli boste največji super računalnik na svetu. Podjetja, ki si to lahko privoščijo v glavnem simulirajo kako se bo atomska vojna odrezala ali kakšno bo vreme jutri ali celo nekaj tako “bedastega” kot igranje šah s človekom, je skupina rekla dovolj in izkoristila to super moč v boju proti raku, v iskanju vesoljčkov in podjetni so začeli prodajati vaš CPU (central procesing unit, enota za procesiranje ergo vaš procesor) tistim ki si DEEPBLUE in podobnih reči ne morejo privoščiti.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Sea Star festival 2018

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Sea Star festival v Umagu! Za sodelovanje v nagradni igri vpiši spodaj svoje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, kateri bi podelila drugo brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.