Prenovljena Študentarija

Po več mesecih priprav, trdega dela in večletnih izkušenj je pred vami funkcionalno in grafično prenovljeni portal, ki ste ga v teh letih že vzeli za svojega. Pripravili pa smo tudi vrsto presenečenj.

Konceptualno sestavo je Študentarija po dobrem letu obstoja dobila jeseni 2006, v tem času pa je ekipa spremljala potrebe in želje uporabnikov, ter lansko jesen začela s pripravami na prenovo portala. Tudi tokrat je razvoj tehnične in grafične podobe nastal na podlagi sodelovanja našega odličnega programerja Mateja Jakopa z grafičnim oddelkom in idejami ter smernicami dela ekipa, ki je koncept sestavljala na podlagi statistike obiskov in potreb uporabnika. Študentarija pa z novo grafično podobo prinaša tudi nekaj novosti za svoje uporabnike.

Baza znanja
Baza znanja je zbir gradiva in informacij, ki so potrebne za študijska leta. Baza zapiskov se iz dneva v dan veča, priložnost pošiljanja na enostaven način pa imajo tudi uporabniki, ki so za pošiljanje tudi nagrajeni s Š-točkami. Po novem zapiski niso več razporejeni po letnikih, temveč po predmetih, saj se le tako urejevalci baze lahko izognejo morebitnim napakam, uporabnik pa preko iskalnika ali ogleda svoje fakultete hitreje pride do željenega gradiva. Snemanje zapiskov tako kot do zdaj ostaja brezplačno za vse registrirane člane portala.

Poleg zapiskov Baza znanja omogoča uporabnikom tudi pošiljanje vprašanj profesorjem, ki so že ponudili roko sodelovanja Študentariji. Profesorji z vaših fakultet bodo na naših straneh objavili članke na zahtevne probleme v zvezi z gradivom določenega predmeta ali pa odgovorili na postavljena vprašanja v zvezi z le-tem. Skupek zbranih vprašanj in člankov bo tako v kratkem pomenil nepredstavljivo vrednost znanja zbranega na enem mestu. Če h temu dodamo še dodatne možnosti, ki jih bo Baza znanja ponujala od predvidoma jeseni, potem smo prepričani da bo ta stran postala ena izmed najbolj priljubljenih zaznamkov v vsakem študentskem računalniku.

Infoscena
Naši stari uporabniki dobro veste, da ima Študentarija tudi eno izmed najbolj zanimivih galerij na spletu ter zelo uporaben napovednik dogajanj pri nas. Do zdaj je objavljeno več kot 200 galerij, v zadnjih treh letih smo obiskali skoraj vse večje dogodke, zanimive koncerte, študentska dogajanje in klube v Sloveniji. Z velikim številom naših fotografov akreditirano nastopamo na večih dogajanjih, uspešno sodelovanje z organizatorji in lastniki klubov pa nadaljujemo tudi v prihodnje. Infoscena postaja skupek galerije, napovednika dogajanj ter informacij o klubih in bo vsekakor zanimiva stran za vse vas, ki ste radi na tekočem glede dogajanj in zabav po Sloveniji. Poleg tega, da si boste lahk ogledali najbolj aktualne galerije, pa boste lahko tudi sami poslali svoje galeriji in delili s širno publiko svoje vtise s koncertov ali žurov.

Blogumne
Tudi za pisce je po novem poskrbljeno na Študentariji. Blogumna je zanimiv servis, ki ponuja pisanje kolumn v stilu bloga. Registrirani uporabniki boste lahko poslali svoja besedila, delili svoje misli, znanja ali fotografije v izbranih kategorijah, odvisno od vašega razpoloženja in želje po pisanju.

Brezplačen dostop do vsebin
Vsebine na portalu so brezplačne, dostopajo pa lahko registrirani člani. Poleg pošiljanja in snemanja zapiskov, pošiljanja vprašanj profesorjem, pošiljanja in gledanja galerij v infosceni in pisanja blogumn lahko kot registriran član sodelujete na forumu ali pišete komentarje ter sodelujete v nagradnih igrah. Za svoje aktivnosti na portalu pa zbirate Š-točke in se potegujete za privlačne mesečne nagrade. Pridružite se skupnosti študentov in mladih in postanite tudi vi del Študentarije.

Oglejte si kratek film o Študentariji skozi leta obstoja:

Tekst: Dejan P.
Foto: ŠDesignKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.