Prenovljena Študentarija prinaša novosti

Po skoraj dveh letih delovanja je Študentarija dobila končno grafično tehnično podobo. Grafično privlačen in konceptualno priročen sistem postavlja portal ob bok večjim slovenskim spletnim medijem in predstavlja zbirni center informacij, zabave in različne ponudbe mladim v Sloveniji. V nadaljevanju si preberite podroben opis servisov in celotne ponudbe na portalu.

Razvoj celovite tehnično grafične podobe je po večih mesecih napornega dela končan. Študentarija je konceptualno sestavljena tako, da uporabnik hitro in enostavno pride do željenih informacij. Portal je zgradil programer Matej Jakop, ki je v sodelovanju z grafičnim in tehničnim oddelkom Študentarije razvil enostaven in praktičen sistem. Portal na naslovni strani prinaša predogled zadnje novice, zadnji infoservis, sporoča zadnje komentarje na forumu in naslov zadnje dodane kolumne. Privlačni gumbi sporočajo aktualne dogodke, dodane galerije in zapiske. Uporabnik ima tako na naslovni strani kratek pregled sprememb, ki se zgodijo na portalu. Vsaka ponudba je označena s svojo barvo, ki ji konceptualno pripada. Širina strani je prilagojena uporabnikom večine spletnih brskalnikov in resoluciji zaslona. Za najboljši pregled strani, priporočamo Mozilo Firefox. 

O ponudbi
Študentarija je v svojem času delovanja posredovala preko 400 novic, napovedi, člankov in reportaž. Spremljali smo nekaj večjih dogodkov pri nas, tako z napovednikom kot v galeriji. Tudi v prihodnosti nadaljujemo s svojo vizijo.
Novice na Študentariji so kratek pregled dogodkov, ki se nas dotikajo pri nas ali v naši okolici. Novice povzemamo z večih novičarskih portalov, sami pa pripravljamo nekaj reportaž in intervjujev. Po prvem intervjuju z Muratom ob promociji projekta Yoyocuts, ki je naletel na pozitivne reakcije naših bralcev, nas v prihodnost čaka nekaj velikih in ekskluzivnih intervjujev.

Infoservis predstavlja zbir informacij slovenskih univerz, fakultet, študentskih društev, klubov in organizacij. Gre za servis v katerem bralca čakajo napovedi, objave dogodkov, prihajajoči razpisi, razstave, koncerti v organizacij naštetih inštitucij in mala obvestila ter pozivi na zanimiva predavanja ali dneve odprtih vrat.

Informator je servis, ki preko zanimivega postopka poda bralcu točno določene informacije. Gre za sistem iskanja praktičnih naslovov, od fotokopirnic, študentskih servisov do lokalov, kjer prodajajo bone ali pa prostorov, kjer lahko bone kupijo. Inforamtor bo rasel s potrebami naših bralcev in mladih nasplošno. Vsak tip dejavnosti po mestih (zaenkrat Ljubljana, Maribor in Koper) ponuja naslov, telefosko številko oziroma kontakt in še kako informacijo več. Iskanje ni bilo še nikoli lažje.

Registriranim uporabnikom je na voljo tudi baza zapiskov, na forumu pa lahko povprašajo ali ponudijo opremo, knjige, študentske sobe, poiščejo inštrukcije ali pa priporočijo dobrega inštruktorja.

Tudi za zabavo je poskrbljeno
Novost na Študentariji predstavlja tudi izbor za bejbo oziroma tipa Študentarije. Naši fotografi bodo slikali obraze z ulic, ki se bodo podajali v bitko obrazov. Privlačne nagrade pa so razlog več, da se v bitko podajo tudi uporabniki in tisti, ki bodo poslali svoje fotografije.

V napovedniku dogodkov bodo uporabniki obveščeni o bližajočih koncertih, prireditvah in razstavah. Napovednik ponuja hitre informacije o nastopajočih, ceni vstopnice ali pa pričetku dogajanja, na forumu pa imajo možnost napovedi tudi komentirati. Študentarija se bo trudila napovedovati tudi mlade in neafirmirane izvajalce, umetnike, posameznike ali skupine, ki bi se radi predstavili širši publiki.

Forum Študentarije pokriva tako dijaško – študentske probleme in tegobe, kot tudi družbeno – politične, športne in kulturne teme, ter teme s področja spolnosti, glasbe, filma in zabave.

Galerija prinaša slike s koncertov, prireditev in aktualnih dogodkov. V tem času nam je uspelo poslikati večje koncerte kot tudi ekskluzivne dogodke. Lanskoletno brucovanje, Explosion of Fun, The Blast, koncert Murata in Josea ob promociji novega projekta, koncerti Desyn Masiella, Matthew Dekaya in Davida Moralesa. Tu so še Marinada in koncert Gibonnija, splitski sejem navtike, Škisova tržnica, cesljski avtosejem in še bi lahko naštevali. Naši fotografi skušajo poleg same prireditve prenesti tudi atmosfero in obraze s koncertov.

Od oktobra začnemo tudi s kolumnami. Tedenske ali mesečne kolumne, ki vas bodo nasmejale ali pa samo zamislile, so zgodbe povprečnih ljudi, ki živijo med nami, drugačni pogledi, kritični zapisi aktualne scene ali pa računalniški nasveti. Na Študentariji dajemo možnost mladim, ki imajo tudi kaj za povedati in to želijo s svojo kolumno in jih vabimo, da se pridružijo kolumnistom Študentarije.

Zakaj se registrirati?
Nekaj vsebin na portalu je dostopnih samo registriranim članom. Prenosi zapiskov in ogledi celotne galerije so možne samo registriranim članom. Registracija je brezplačna, omogoča pa neomejen dostop. Registrirani člani lahko komentirajo na forumu, povejo svoje mnenje o kolumnah, so obveščeni o novostih in sodelujejo v nagradnih igrah.

Študentarija je neodvisen portal, ki ga kreira ekipa mladih ljudi. Informacije in zabava na enem mestu, brez potrebnega iskanja. Izkorsti prednost – bodi Študentarija.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.