Predstavitev razpisa za program Erasmus

Urad vlade za komuniciranje, CMEPIUS in Center Evropa vas vabijo na predstavitev razpisa za leto 2008 za sektorski program Erasmus v okviru programa Vseživljenjsko učenje.

Urad vlade za komuniciranje, CMEPIUS in Center Evropa vas vabijo na predstavitev razpisa za leto 2008 za sektorski program Erasmus v okviru programa Vseživljenjsko učenje, ki bo potekala v sredo, 16. januarja 2008, ob 14. uri, v avditoriju Centra Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Program Erasmus je program evropskega sodelovanja na področju terciarnega izobraževanja (višje strokovne šole, visoke šole, univerze). Cilj politike EU na področju terciarnega izobraževanja je podpreti reforme sistemov izobraževanja držav članic s povečanjem njihove usklajenosti in odzivnosti na potrebe družbe znanja. Reforme so potrebne zaradi reševanja izzivov globalizacije ter usposabljanja in preusposabljanja evropske delovne sile. Izobraževalnim zavodom je treba omogočiti, da igrajo svojo vlogo v Evropi znanja in znatno prispevajo k lizbonski strategiji za rast in delovna mesta.

Program Erasmus podpira različne tipe aktivnosti, kot na primer mobilnost študentov, učnega osebja in zaposlenih, letne in večletne mednarodne projekte, tematske mreže. Razpis bo predstavila Neža Pajnič, pomočnica direktorice CMEPIUS in nacionalna Erasmus koordinatorica.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosijo, da svojo prisotnost potrdite na telefonski številki (01) 438 22 70 oz. info@center-evropa.si.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.