Pravno mnenje glede Zakona o malem delu

Na današnji novinarski konferenci je Katja Šoba, predsednica Študentske organizacije Slovenije skupaj z prof. dr. Bojanom Bugaričem z Inštituta za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani predstavila nedoslednosti Vlade RS glede Zakona o malem delu (ZMD).

Dr. Bugarič je izpostavil tri pravne vidike pri postopku priprave ZMD, in sicer: kršitev Vlade RS pri določilih glede presoje posledic predpisov, zavajanje glede priporočil Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) o nujnosti takšne ureditve trga dela in potrebe po celovitem urejanju položaja študentov z vidika različnih resorjev ob pripravi posameznih zakonodajnih sprememb.     

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Študenti že nekaj časa opozarjamo na težave, ki jih lahko prinese predlagani zakon, vendar pa želenega učinka ni. Študenti ne moremo sprejeti, da Vlada eksperimentira z najšibkejšimi skupinami in na takšen zakon ne pristajamo. Zato smo se tudi dogovorili z dr. Bugaričem z Inštituta za primerjalno pravo, da nam bodo pripravili normativna izhodišča za ureditev študentskega dela v okviru obstoječe zakonodaje

Prof. dr. Bojan Bugarič, Inštitut za primerjalno pravo: »Z ureditvijo enotne evidence vpisa študentov in manjšimi korekcijami inšpekcijskega nadzora bi bila odpravljena dva velika problema študentskega dela (fiktivni vpisi in zloraba napotnic). Nasprotno pa, predlog Zakona o malem delu teh problemov ne rešuje, saj se bodo še vedno pojavljaliKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.