Pravno mnenje glede Zakona o malem delu

Na današnji novinarski konferenci je Katja Šoba, predsednica Študentske organizacije Slovenije skupaj z prof. dr. Bojanom Bugaričem z Inštituta za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani predstavila nedoslednosti Vlade RS glede Zakona o malem delu (ZMD).

Dr. Bugarič je izpostavil tri pravne vidike pri postopku priprave ZMD, in sicer: kršitev Vlade RS pri določilih glede presoje posledic predpisov, zavajanje glede priporočil Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) o nujnosti takšne ureditve trga dela in potrebe po celovitem urejanju položaja študentov z vidika različnih resorjev ob pripravi posameznih zakonodajnih sprememb.     

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Študenti že nekaj časa opozarjamo na težave, ki jih lahko prinese predlagani zakon, vendar pa želenega učinka ni. Študenti ne moremo sprejeti, da Vlada eksperimentira z najšibkejšimi skupinami in na takšen zakon ne pristajamo. Zato smo se tudi dogovorili z dr. Bugaričem z Inštituta za primerjalno pravo, da nam bodo pripravili normativna izhodišča za ureditev študentskega dela v okviru obstoječe zakonodaje

Prof. dr. Bojan Bugarič, Inštitut za primerjalno pravo: »Z ureditvijo enotne evidence vpisa študentov in manjšimi korekcijami inšpekcijskega nadzora bi bila odpravljena dva velika problema študentskega dela (fiktivni vpisi in zloraba napotnic). Nasprotno pa, predlog Zakona o malem delu teh problemov ne rešuje, saj se bodo še vedno pojavljaliKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.