Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Napovednik

Napovednik dogodkov in brezplačne vstopnice

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

LokalPatriot

Zavod LokalPatriot je opazna kulturna in mladinska organizacija, ki že več kot deset let deluje na področju prireditvene in izobraževalne umetniške produkcije, omogoča soočenja in razvoj ustvarjalnosti ter izmenjave idej in informacij v dolenjski regiji in širše. Z redno kulturno produkcijo na področjih glasbene, likovne in intermedijske umetnosti ter ostalih programih in projektih združuje mlade in druge novomeške entuziaste ter ustvarjalce, ki želijo z razpoznavnim delom in ustvarjanjem v zavodu LokalPatriot oblikovati ali nadgraditi svoj osebni razvoj, hkrati pa dati svoj doprinos h kulturni, družbeni in ustvarjalni rasti regije in širše. 

LokalPatriot deluje na dveh stalnih lokacijah. Klub LokalPatriot odlikuje kontinuirana, sezonska, klubska dejavnost, s poudarkom v spodbujanju kreativnosti pri mladih in podpiranju predvsem kvalitetne slovenske produkcije. Galerija Simulaker je edini neprofitni center za sodobno umetnost v širši novomeški regiji. Zadnjih pet let predstavlja vsebine sodobne umetnosti in kulture ter podpira inovativno produkcijo mladih ustvarjalcev in kustosov. Osnovni smoter centra je širjenje znanja, izmenjava idej in promocija inovativnih modelov sodobne kulture in umetnosti.

LokalPatriot se odlikuje s projekti, ki so danes predstavniki kreativne produkcije nacionalnega značaja in pomenijo kvalitativne premike v kulturnem razvoju Novega mesta. Tu najprej omenimo mednarodna festivala z delavnicami Fotopub in Jazzinty, Galerijo Simulaker ter poletni glasbeni festival Muzejski vrtovi in cikel koncertov Jazzinty Abonma.

LokalPatriot danes ni le kulturni, multimedijski in mladinski center, ni le klub ali galerija, ni le delavnica ali festival – je gibanje ustvarjalcev različnih generacij ter blagovna znamka dobrih vsebin.

Dilančeva ulica 1,
8000 Novo mesto
lokalpatriot@lokalpatriot.si
+386 7 33 74 371
Dogodki

Na tej lokaciji trenutno ni napovedanega nobenega dogodka.