Poskrbite tudi za hišne ljubljence

V tem letnem času ni nič nenavadnega, če temperature sežejo čez 30 stopinj Celzija. Medtem ko se lahko ljudje temu prilagodimo, pa to ne velja vedno za hišne živali.

Sicer se lahko umaknejo v senco, a kožuha ne morejo sleči. Zato pred odhodom od doma poskrbite zanje. Če živali ne vzamete s sabo, jim zagotovite primeren prostor v senčni legi, po možnosti v hladnih prostorih. Na razpolago naj imajo svežo in pitno vodo.

Če boste dopust preživeli skupaj s svojimi hišnimi ljubljenčki, pa se je treba zavedati, da Zakon o zaščiti živali določa posebne pogoje za prevoz živali, pri čemer je treba paziti, da ne prevažamo živali, ki niso sposobne za prevoz.

®ivali, ki jih bomo prevažali s sabo, naj bodo deležne posebne skrbi, kot je zagotovitev ustreznega zračenja, temperature, zadostne količine zraka in vode ipd.

Kršitev teh določb pri prevozu kakor tudi pri vsakdanjem ravnanju z živaljo se šteje za mučenje in je kot takšno prekršek, v hujših oblikah pa tudi kaznivo dejanje.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.