Popravljanje napak

Proti malemu delu

Sem odločno proti malem delu! Menim, da politiki želijo izvesti eksperiment katerega izid je zelo nejasen. Najbolj zanimivo je to, da bomo mogli mi popravljati napake, ki so jih oni zagrešili tekom let. Nihče ne pomisli, da obstajajo študentje, ki nimajo staršev, da bi za njih skrbeli. Ali so starši finančno nezmožni ali pa jih enostavno ne briga, kaj se z njihovimi otroci godi. Taki študenti živijo na svojem in so odvisni od prihodka, ki ga zaslužijo preko študentskega servisa. Celotni dohodek imajo za to, da lahko preživijo. Kupujejo si hrano plačujejo stroške in nenazadje ½streho nad glavo½.
 
Našim politikom je blazno lahko sprejemati odločitve, ki ne bodo na njih nikakor vplivale. Dajmo raje zmanjšati plače tem ½voditeljem½ države.  Ampak seveda, to se ne bo zgodilo. Raje odpuščajmo delavce, podaljšujmo delovno dobo, ûstvarimo½malo delo in povišajmo stroške življenja. Malo delo ne bo prineslo nobene koristi. Raje bi ustvarili kakšen boljši predlog. Recimo redno inšpekcijsko delo na študentskih servisih, da ne bi bilo sposojenih napotnic. Ali pa še boljše,  da bi poskrbeli, da mladi pridemo do rednih zaposlitev. Ne pa da nas delodajalci samo zaposlijo za določen čas in ko ta čas poteče, nas enostavno odpustijo, saj se jim ne splača zaposliti. Bilo bi recimo tudi super da bi skrajšali delovno dobo, saj bi tako lahko na tisoče mladih prišlo do redne zaposlitve in tisoče zgaranih ljudi bi prišlo do svojega zasluženega počitka. In lahko smo iskreni, storilnost mladih je definitivno višja od nekoga, ki je star 65 let. Če pogledamo stvari celovkupno, vidimo da se politiki delajo norca iz države in državljanov. Čisto vse reforme, ki jih želijo izpeljati nas bodo popeljale v propad. Ne verjamem, da se bo iz tega izcimilo kaj dobrega.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.