Popoldanski s.p. med študijem

Si želite služiti denar samostojno že med študijem? Hočete biti avtarkični, samozadostni in preskrbljeni? Rešitev za to je popoldanski s.p. med študijem.

Študentje si lahko ustanovijo popoldanski s. p. ki bo prinašal dobičke potrebne za olajšanje študentskega življenja ali pa za nadaljnje investiranje v lasten projekt popoldanskega s. p. Dejstvo, da se lahko po predavanjih brezskrbno posvetite še služenju denarja, brez tega, da bi vam nekdo postavljal časovno omejen delovnik je izvrsten način za poprijetje dela.

Popoldanski s. p. vam ne bo omogočil samo dodaten vir denarja, ampak bo nudil tudi izkušnje z vašega izbranega področja, ki vam bodo prišle prav v nadaljnjih korakih vaše poklicne poti in kariere nasploh. Popoldanski s. p. je odlična ideja za vse, ki si želijo pridobiti nekaj denarja, a jim nekonsistenčno delo preko študentske napotnice sploh ne ustreza. Zakaj bi se uklonili standardom družbe in delali kot natakar, če lahko že med študijem opravljate zadeve, ki ste jih resnično vešči in ki jih znate in obvladate tudi najbolje. S tem boste pridobili samozavest in se celo povzpeli po družbeni lestvici, kar je precej nenavadno za študente. Bodite inovativni in  pričnite načrtovati že sedaj.

Projekti, opravljeni v času popoldanskega s. p. so velika referenca za vnaprej in lahko služijo kot oporna točka za dokazovanje vaše pripravljenosti za razvoj in napredovanje. Imenitna reč. Medtem, ko se ostali borijo s finančnimi težavami in tarnajo nad obupnim študentskim življenjem, se lahko vi mirno in brezskrbno ukvarjate s stvarmi, ki so vam prvotnega pomena in zadevajo vas ne le s formalnega vidika, ampak so tudi globlje osmišljene ter utemeljene na podlagi vašega interesa.

Ne pustite, da vam življenje narekuje tempo in družbeni položaj, narekujte vi življenju svoje smernice po katerih želite živeti svoje življenje in se spravite v tire, ki vas lahko popeljejo v boljše življenje. Odlašanje je brezpredmetno  zato je začetek popoldanskega s. p. še toliko bolj razumen.

Zneski mesečnih prispevkov za samostojne podjetnike s statusom študenta in tiste, ki so zaposleni manj kot 40 ur tedensko se razlikujejo od zneskov, ki se obračunavajo za samostojne podjetnike za popoldanski s.p., ki so zaposleni in torej zavarovani iz naslova zaposlitve.

Do februarja 2009 (približno) ni bilo razlik, od taktrat naprej pa ZZZS ločuje “popoldanske s.p.” v dve skupini. V prvi so tisti, ki niso zaposleni za polni delovni čas (tudi študenti in upokojenci), v drugi pa tisti, ki so zaposleni za polni delovni čas. Prispevki za PIZ so pri obeh skupinah enaki 31,51 €, prispevki za zdravstveno zavarovanje pa znašajo pri “polno zaposlenih” 4,53 €, pri ostalih, torej tudi študentih pa 102,63 €.

Prav tako pa študenti, ki se odločijo za popoldanski s.p. po novem niso več zavarovani s strani staršev, torej je potrebno plačati tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Tekst: Damir VidanKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Tudi študentje imajo možnost, da postanejo samostojni podjetniki – MC Vič, 11.11.2020
Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.