Pomagajmo Andriani v boju z rakom

To pišem za mojo prijateljico Andriano, ker v tem trenutku nima moči, da bi svojo zgodbo povedala sama. Vso energijo, ki je k sreči pri 29-ih letih vendarle ni malo, že več kot eno leto usmerja le v to, da bi preživela.

Uganili ste, to bo zgodba o krivici. Tako veliki in tako strašni, da bi najraje udaril s pestjo v steno in sosedu na drugi strani razbil sliko. To je najmanj, kar narediš, ko izveš, da so tvoji prijateljici še pred dopolnjenim tridesetim letom diagnosticirali raka in je prognoza slaba. Ko domača medicina nad njo dvigne roke, zdrobiš še kar je ostalo od stene.

A jeza je prav hecno čustvo, ko jo sprostiš ostane žalostna praznina in zapolni jo želja, da bi našel način in pomagal. Zopet ste uganili – to bo tudi in predvsem zgodba o upanju in moči, ki se zbudita, ko se odločiš preživeti.

Andriana se je. In mi smo se odločili, da bomo naredili vse, kar lahko, da ji pri tem pomagamo.

Tako so pričele nastajati te vrstice. V meni potiho tlijo verjetno že od januarja 2014, ko so ji prvič diagnosticirali raka na materničnem vratu. Po operaciji v marcu so nam povedali, da se je stanje izboljšalo in da vse kaže, da bo popolnoma okrevala. A oddahnili smo si se le za kratek čas. Po nekaj mesecih se je rak vrnil v tako hudi obliki, da ga operativno več ni bilo mogoče odstraniti. Zdravniki so vidno zaskrbljeni za nadaljevanje zdravljenja predlagali obsevanje.

To je pomagalo in novembra smo izvedeli, da je bolezen nazadovala za več kot 60 odstotkov. A to je bila zmaga z grenkim priokusom, saj je agresivno zdravljenje za seboj pustilo kruto posledico.

Neplodnost. Kako se pri 29 letih ženska sooči z dejstvom, da nikoli ne bo mama?

Bodrili smo jo, da je sedaj najbolj pomembno, da preživi in da bomo kasneje že našli drugo rešitev. A kaj, ko prva težava še zdaleč ni bila rešena. Po novem letu je sledilo ponovno poslabšanje. Rak se je zopet vrnil, sedaj močnejši kot kdajkoli.

Kakšne možnosti so ostale? Kemoterapija, ki bi širjenje raka omilila, a ne pozdravila. Nič ga ne more pozdraviti, so sklonjenih glav dejali zdravniki.

»Ne vemo več, kako bi vam pomagali.«

Te besede so toliko časa odzvanjale v naših glavah, da so že skoraj postale resnične. A ne za Andriano in njenega fanta Ivana. Našla sta kliniko v Kölnu imenovano Medical Center Cologne (MCC), kjer zdravijo raka s pomočjo imunsko podprte, nestrupene terapevtske metode z uporabo dendritskih celic. Lahko se pohvalijo z rezultati, ki pričajo o učinkovitosti njihove metode, saj je visok odstotek njihovih pacientov, diagnosticiranih z omenjeno vrsto raka, bolezen uspešno premagal.

Tovrstno zdravljenje je plačljivo in zanj mora Andriana odšteti vrtoglavih 46.000 €. A kar je ogromna vsota za posameznika, je za večje število ljudi lahko nepogrešljiv drobiž. Če nas nekaj sto stopi skupaj in vsak prispeva po svojih močeh, lahko Andriani pomagamo ozdraveti.

Noben človek ni otok, povsem sam zase. Včlenjeni smo v človeštvo in s tem zvoni vsem nam. Prosimo, prispevajte po svojih močeh in pomagajte Andriani premagati to zahrbtno bolezen! Vnaprej hvala za vaš čas in donacijo.

Donacijo lahko preko Paypala oddate TUKAJ. V kolikor pa niste v zmožnosti pomagati finančno pa lahko veliko naredite že s tem, da to objavo razširite po socialnih omrežjih.

Prijatelji

p.s.: Ker vemo, da se na internetu pojavljajo tudi takšni in drugačni pokvarjeni ljudje, ki se želijo okoristiti s takšnimi zgodbami in smo ljudje zato postali še bolj nezaupljivi in previdni, vam spodaj prilagamo še uradno ponudbo Medical Centra Cologne za Andriano. Hkrati pa vam resničnost te zgodbe potrjuje tudi uredništvo portala Študentarija.

p.p.s.: Za vse, ki ste nam v teh dneh pisali, da nimate kreditih kartic in ne morete donirati na strani Fundrazr!! Odprli smo tudi socialni sklad, na katerega lahko neposredno nakažete vaš prispevek: denar se lahko nakazuje na TRR SI56 3300 0000 1303 865, odprt pri Hypo Alpe-Adria-Bank, obvezen pa je sklic SI00 466.
Hvala vsem, ko stopimo skupaj je res vse mogoče!!!

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.