Polnjene paprike

Poletje je čas, ko je paprik v izobilju.

Potrebujemo:
 
5 – 6 paprik
1/2 kg mletega mešanega mesa (svinjsko in goveje)
1 pest riža
3 večje čebule
3 stroki česna
3 vejice peteršilja
sol, poper

Za paradižnikovo omako:

1 večja čebula
2 pločevinki pelatov (standardna velikost)
1 lovorjev list
1/2 goveje jušne kocke (lahko se jo tudi izpusti in nadomesti s soljo)
sol
origano

5 srednje velikih paprik dobro operemo, jim odrežemo zgornji del okrog peclja ter jih z vrha očistimo. Semena na pokrovčku odrežemo, pokrovček ohranimo.

Priprava mesa za polnilo:

Čebulo na drobno narežemo in jo damo pražiti na dve žlici olja. Čebulo posolimo, da prej postekleni. Ko čebula postekleni, ji dodamo mleto meso in dobro premešamo, da meso ne ostane v večjih kosih. Dodamo še narezan česen, peteršilj in ostale začimbe. Meso pražimo na srednje močnem ognju toliko časa, da se začne prijemati posode. Takrat dodamo dobro opran riž ter prilijemo nekaj vode, da jo riž lahko vpije. Kuhamo še okrog 10 minut, da se riž skoraj do konca skuha. Nato odstavimo in z maso napolnimo paprike. Napolnimo jih 3/4, nato pa pokrijemo s pokrovčkom, ki ga narahlo zavrtimo, da se zatakne pod rob odrezane paprike. S tem preprečimo, da bi med kuhanjem meso padalo v omako.

Priprava omake:

Čebulo narežemo na drobno in jo prepražimo na dveh žlicah olja, da zarumeni. Prilijemo zmlete pelate (porabimo celotno vsebino pločevinke), dodamo lovor, kocko ali sol in origano (lahko tudi še druge začimbe) in po potrebi še dosolimo. Ko zavre, dodamo polnjene paprike in kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da se paprika zmehča, kolikor vam je ljubo.

Nekateri ne marajo kislosti paradižnika zato dodajajo v paradižnikovo omako sladkor. Ravno takolahko kasneje dodate še več paradižnika, če želite več omake. Ne pozabite dosoliti in dodati začimb.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.